Ημερομηνία Δημοσίευσης 07/12/2017  23:36
 
 

Μεταφράστρια για κωφάλαλους τα έκανε «μαντάρα» σε live μετάδοση

Μεταφράστρια για κωφάλαλους τα έκανε «μαντάρα» σε live μετάδοση
Μεταφράστρια για κωφάλαλους τα έκανε «μαντάρα» σε live μετάδοση
Η

δουλεία μίας μεταφράστριας της νοηματικής γλώσσας είναι απαιτητική και χρειάζεται εγρήγορση και εξαιρετικά καλή γνώση της νοηματικής γλώσσας.
Όμως, η παρακάτω «επαγγελματίες» δεν φαίνεται να διαθέτει τίποτα από όσα απαιτούνται για να κάνει σωστά τη δουλεία της, γεγονός που έγινε πασιφανές κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου σε αστυνομικό μέγαρο της Φλόριντα, σχετικά με την σύλληψη ενός υπόπτου για κατά συρροή δολοφονίες.

Η γυναίκα, η οποία μάλλον βρέθηκε τυχαία στη συνέντευξη, άρχιζε να μεταφράζει στη νοηματική όσα έλεγε ο τοπικός σερίφης, αλλά μάλλον δεν είχε και τις κατάλληλες γνώσεις για την αποστολή της.
Το περιστατικό συνέβη στην πόλη Τάμπα της Φλόριντα κι η μεταφράστρια κατάφερε να τα κάνει θάλασσα με τις ελλιπείς γνώσεις της, εξοργίζοντας όσους παρακολούθησαν τη σκηνή.
Η Derlyn Roberts άρχισε να κουνάει ακανόνιστα τα χέρια της, δημιουργώντας σύγχυση κι εκνευρισμό στους οπαρευρισκόμενους, μεταξύ των οποίων βρισκόταν κι οι κουφοί συγγενείς ενός εκ των θυμάτων.
Όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια, η Roberts έχει κατηγορηθεί αρκετές φορές για απάτη, όμως δεν έχει καταδικαστεί ποτέ, ενώ οι αστυνομικοί δήλωσαν πως το αδίκημά της δεν μπορεί να στοιχειοθετηθεί ως απάτη αλλά ως ηθική βλάβη προς τις οικογένειες των θυμάτων.
Ποιός ξέρει; Ίσως να ζήλεψε τα κατορθώματα του «συναδέλφου» της στην κηδεία του ηγέτη της Νότιας Αφρικής, Νέλσον Μαντέλα, που είχαν μεταδοθεί σε παγκόσμια κλίμακα.