Ημερομηνία Δημοσίευσης 11/01/2017  21:10
 
 

Έγινε η ανταλλαγή χαρτών στη Γενεύη για το Κυπριακό

Α

ντάλλαξαν χάρτες οι δύο πλευρές στη Γενεύη στο πλαίσιο των κρίσιμων διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό. Τώρα οι χάρτες θα εξετασθούν σε κάθε τους λεπτομέρεια από τους υπεύθυνους Κτηματολογίου, προκειμένου να αποφανθούν αν η πρόταση της άλλης πλευράς είναι εντός του πλαισίου της πρόσφατης συμφωνίας.
«Σταθμός στην ιστορία του Κυπριακού (είναι) η κατάθεση χαρτών»: αυτή ήταν η πρώτη αντίδραση της Κυπριακής Δημοκρατίας, δια του προέδρου Αναστασιάδη, μέσω twitter. Και προσθέτει: «Συνεχίζουμε με συνέπεια την προσπάθεια ικανοποίησης των προσδοκιών του κυπριακού λαού».
Σταθμός στην ιστορία του Κυπριακού η κατάθεση χαρτών. Συνεχίζουμε με συνέπεια την προσπάθεια ικανοποίησης των προσδοκιών του κυπριακού λαού.
— Nicos Anastasiades (@AnastasiadesCY) January 11, 2017

Αντίστοιχη δήλωση έκανε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης, που έκανε γνωστό, από την άλλη, ότι η Κυπριακή Δημοκρατία έχει ήδη καταθέσει, εγγράφως, τις αντιρρήσεις της στην τουρκοκυπριακή πρόταση.
Σύμφωνα με πληροφορίες που είδαν νωρίτερα σήμερα το φως της δημοσιότητας, η ελληνοκυπριακή πλευρά προτείνει το υπό τουρκοκυπριακή διοίκηση τμήμα να είναι στο 28,2% των εδαφών του νησιού, ποσοστό που είναι κατά μισή ποσοστιαία μονάδα μικρότερο από το σχέδιο Ανάν.
Ο χάρτης που παρουσίασε η κυπριακή εφημερίδα «Πολίτης», είναι ο εξής:

Η τουρκοκυπριακή πλευρά, από τη μεριά της, ζητά ποσοστό 29,2%, δήλωσε ο εκπρόσωπος του τουρκοκύπριου ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, Μπαρίς Μπουρτζιού.

Έγινε η ανταλλαγή χαρτών στη Γενεύη για το Κυπριακό