Ημερομηνία Δημοσίευσης 13/01/2018  17:00
 
 

Οι πιο ισχυρές χώρες του κόσμου για το 2018

Οι πιο ισχυρές χώρες του κόσμου για το 2018
Οι πιο ισχυρές χώρες του κόσμου για το 2018
Γ

ια ακόμη μία χρονιά οι ΗΠΑ βρέθηκαν στην κορυφή, διαθέτοντας την καλύτερη οικονομία στον κόσμο και παγκόσμια ισχύ. Δείτε παρακάτω ποια κράτη βρίσκονται στην πρώτη δεκάδα:
ΗΝΩΜΕΝΑ ΑΡΑΒΙΚΑ ΕΜΙΡΑΤΑ
 
Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα είναι μια ομοσπονδία επτά εμιράτων, καθένα από τα οποία κυβερνάται από απόλυτη μοναρχία, ενώ είναι μια από τις πλουσιότερες χώρες του κόσμου, χάρη στα πλούσια αποθέματα πετρελαίου και φυσικού αερίου. Μέλος των Ηνωμένων Εθνών και ιδρυτικό μέλος του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου, τα ΗΑΕ έχουν πολύ ισχυρή οικονομική επιρροή και έχουν ισχυρές διεθνείς συμμαχίες.
ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ
 
Η Σαουδική Αραβία είναι μια από τις μεγαλύτερες και πιο ισχυρές αραβικές χώρες. Θεωρείται μια φιλοδυτική αραβική χώρα λόγω των ισχυρών σχέσεων με χώρες όπως οι ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο. Είναι επίσης πολύ ανοικτή σε ξένους εργαζόμενους, με μεγάλο προσωπικό σε ιδιωτικές εταιρείες και ιδρύματα που προέρχονται από άλλες χώρες. Η αραβική χώρα είναι επίσης γνωστή για τις στρατιωτικές της δαπάνες. Είναι ένας από τους μεγαλύτερους εισαγωγείς όπλων στον κόσμο, με το Ηνωμένο Βασίλειο να είναι σημαντικός προμηθευτής. Άλλες χώρες προμήθειας περιλαμβάνουν τις ΗΠΑ και τον Καναδά.
ΙΣΡΑΗΛ
 
Το Ισραήλ είναι μία από τις πιο ισχυρές χώρες της Μέσης Ανατολής. Έχει μεγάλη οικονομία και υψηλό βιοτικό επίπεδο. Όπως και η Ιαπωνία, έτσι και το Ισραήλ είναι μία από τις πιο μορφωμένες χώρες στον κόσμο, η οποία έχει διαδραματίσει τεράστιο ρόλο στη μετατροπή της χώρας σε τεχνολογικλη δύναμη. Όσον αφορά τις εξωτερικές σχέσεις, το Ισραήλ είναι σύμμαχος με ισχυρές χώρες όπως οι ΗΠΑ και η Ρωσία, αλλά από την άλλη πλευρά, έχει μια τεταμένη σχέση με άλλες χώρες της Μέσης Ανατολής. Σημειώνεται ότι το Ισραήλ έχει έναν από τους πιο ισχυρούς στρατούς στον κόσμο. Παρόλο που δεν είναι αρκετά μεγάλος σε σύγκριση με τις αμερικανικές και κινεζικές ένοπλες δυνάμεις, οι ισραηλινές αμυντικές δυνάμεις είναι εξαιρετικά καλά εκπαιδευμένες και είναι περισσότερο από ικανές να εξουδετερώσουν διάφορες απειλές τόσο εγχώριες όσο και διεθνείς.
Δείτε τις υπόλοιπες χώρες στο fortunegreece
 

Οι πιο ισχυρές χώρες του κόσμου για το 2018

Οι πιο ισχυρές χώρες του κόσμου για το 2018

Οι πιο ισχυρές χώρες του κόσμου για το 2018