Ημερομηνία Δημοσίευσης 12/08/2017  18:10
 
 

Παιχνίδια κατασκόπων: Καναδοί και Αμερικανοί διπλωμάτες στην Κούβα χάνουν την ακοή τους

Παιχνίδια κατασκόπων Καναδοί και Αμερικανοί διπλωμάτες στην Κούβα χάνουν την ακοή τους
Παιχνίδια κατασκόπων Καναδοί και Αμερικανοί διπλωμάτες στην Κούβα χάνουν την ακοή τους
Α

ναφορές κάνουν λόγο για επίθεση με μυστική ηχητική συσκευή που μπορεί να έχει τα παραπάνω αποτελέσματα και να οδηγήσει σε κώφωση. Δεν γίνεται ωστόσο ξεκάθαρο αν τα συμπτώματα είναι μόνιμα ή παροδικά, ούτε υπάρχει ξεκάθαρη κατηγορία πως την ενέργεια αυτή αποδίδουν οι δύο χώρες στην Κούβα και το καθεστώς Κάστρο.
Από την πλευρά της η Αβάνα αρνείται κάθε κατηγορία. "Η Κούβα δεν επέτρεψε, ούτε θα επιτρέψει οιαδήποτε επίθεση σε βάρος διαπιστευμένων διπλωματών ή οικογενειών τους στην επικράτειά της" απάντησε το κουβανικό υπουργείο εξωτερικών. Ωστόσο, το περιστατικό οδήγησε τις ΗΠΑ να απαντήσουν με την απομάκρυνση δύο Κουβανών διπλωματών από την Ουάσιγκτον.
Άλλωστε, ούτε από την πλευρά των ΗΠΑ υπήρξε ευθεία κατηγορία σε βάρος της Κούβας, με την εκπρόσωπο του αμερικανικού υπουργείου εξωτερικών να δηλώνει πως η χώρα έπρεπε να αναλάβει την ευθύνη να προστατεύσει τους Αμερικανούς διπλωμάτες. Από την πλευρά του, ο Καναδάς αναφέρει πως η κυβέρνηση συνεργάζεται με κουβανικές και αμερικανικές αρχές για να εξακριβώσουν τι ακριβώς έχει συμβεί.
(Φωτογραφία: AP Photo/Ramon Espinosa)