Ημερομηνία Δημοσίευσης 15/11/2017  07:23
 
 

MasterChefΜάθε τα πάντα για τον αντικαταστάτη του Δημήτρη Σκαρμούτσου!

MasterChefΜάθε τα πάντα για τον αντικαταστάτη του Δημήτρη Σκαρμούτσου
MasterChefΜάθε τα πάντα για τον αντικαταστάτη του Δημήτρη Σκαρμούτσου
Ο

Δημήτρης Σκαρμούτσος θεωρείται παρελθόν από το Master Chef, με τον Λεωνίδα Κουτσόπουλο να είναι ο αντικαταστάτης του. 
 
Ο 33χρονος σεφ βρισκόταν και πέρυσι στην εκπομπή, καθώς ήταν ο Food and Beverage Manager και είχε κάνει guest σε ένα από τα επεισόδια.
 
Ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος έκανε τα πρώτα του βήματα στην μαγειρική στο Semiramis και μετά πήγε στο Λονδίνο ώστε να εξελίξει τις γνώσεις και τις ικανότητες του κοντά στον Gordon Ramsey.
 
Μετά από περίπου ένα χρόνο αποφάσισε να επιστρέψει και να μετουσιώσει σε μαγειρικές δημιουργίες όσες εμπειρίες, με τόσο κόπο είχε συλλέξει όλο το προηγούμενο διάστημα, με τον Jerom Seres. Μία κίνηση που τον δικαίωσε σχεδόν αμέσως αφού σε διάστημα 6 μηνών πήραν μαζί το πρώτο τους αστέρι Michelin.
 
Στη συνέχεια ανέλαβε ένα εστιατόριο στην Οία, τον ΠΑΠΑΓΑΛΟ, ενώ μετά ήρθε η απόφαση να πάει με το αυτοκίνητο του στην Δανία στο Νόμα για φαγητό και στην επιστροφή του έκανε μια παράκαμψη πηγαίνοντας στο Σαν Σεμπαστιαν, όπου και δούλεψε στο MUGARITZ, την εποχή που ήταν το 3ο καλύτερο εστιατόριο στον κόσμο.
Ένα χρόνο μετά επέστρεψε στην Ελλάδα και ανέλαβε το ΑΛΕΡΙΑ, το οποίο βραβεύθηκε από το Αθηνόραμα.
Σήμερα είναι executive chef στο εστιατόριο Feedέλ Urban Gastronomy, που ανήκει στον όμιλο Momentum και που πρόσφατα πήρε το βραβείο Ελληνικής Κουζίνας 2017 από το Αθηνόραμα.

MasterChefΜάθε τα πάντα για τον αντικαταστάτη του Δημήτρη Σκαρμούτσου