Ημερομηνία Δημοσίευσης 12/01/2018  14:30
 
 

Αρρυθμίες στο Κίνημα Αλλαγής λόγω 'αλλεργίας' του Ποταμιού στις απεργίες

Αρρυθμίες στο Κίνημα Αλλαγής λόγω αλλεργίας του Ποταμιού στις απεργίες
Αρρυθμίες στο Κίνημα Αλλαγής λόγω αλλεργίας του Ποταμιού στις απεργίες
Σ

τη Χαριλάου Τρικούπη έχουν αποφασίσει να καταψηφίσουν την διάταξη, όπως και ολόκληρο το πολυνομοσχέδιο. Από την άλλη, στο Ποτάμι, όντας από θέση αρχής “αλλεργικοί” απέναντι στην συνδικαλιστική δράση (την περίοδο που διεκδικούσε την ηγεσία της κεντροαριστεράς, ο Σταύρος Θεοδωράκης είχε στο πρόγραμμα του τον αποκλεισμό των συνδικαλιστών από τον νέο φορέα) θεωρούν ότι η ρύθμιση κινείται στη σωστή κατεύθυνση και ότι θα έπρεπε να υπερψηφιστεί.
Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της “μίνι” συνεδρίασης της κοινοβουλευτικής ομάδας του Ποταμιού που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Σταύρου Θεοδωράκη, αποφασίστηκε το Ποτάμι να διαφοροποιήσει τη θέση του από τη ΔΗΣΥ, “εμμένοντας στις αρχές του” όπως δήλωσαν στελέχη του κόμματος, παρά τη διαφωνία του Σπύρου Λυκούδη που πρότεινε την καταψήφιση της διάταξης. Από την Σεβαστουπόλεως δεν θεωρούν την συγκεκριμένη κίνηση “προβληματική πολιτικά”, αφού όπως προσθέτουν “οι όποιες διαφοροποιήσεις είναι αναπόσπαστο κομμάτι του δημοκρατικού διαλόγου”.
Θεωρείται πάντως δεδομένο ότι η συγκεκριμένη κίνηση θα επαναφέρει στο προσκήνιο την συζήτηση για την διατήρηση των δύο κοινοβουλευτικών ομάδων που απαρτίζουν το Κίνημα Αλλαγής.