Ημερομηνία Δημοσίευσης 12/01/2018  15:00
 
 

Μητσοτάκης: Δεν πάω σε Συμβούλιο Αρχηγών για το Σκοπιανό, εάν δεν έχει ενιαία θέση η κυβέρνηση

Μητσοτάκης Δεν πάω σε Συμβούλιο Αρχηγών για το Σκοπιανό εάν δεν έχει ενιαία θέση η κυβέρνηση
Μητσοτάκης Δεν πάω σε Συμβούλιο Αρχηγών για το Σκοπιανό εάν δεν έχει ενιαία θέση η κυβέρνηση
"

Το Βουκουρέστι είναι ο ελάχιστος πήχυς", σημείωσε ο κ.Μητσοτάκης, επαναλάμβάνοντας την άποψη για σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό. Τόνισε όμως ότι "το πακέτο πρέπει να είναι συνολικό" και δήλωσε ότι παραμένει η θέση της ΝΔ περί αραγούς κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας για να μπει στη συζήτηση. "Μυστική διπλωματία, διχαστικός λόγος και εθνική συναίνεση δεν πάνε μαζί", είπε ο πρόεδρος της ΝΔ, επιχειρώντας εκ νέου να πετάξει το μπαλάκι, ενώ υπερασπίστηκε εκ νέου το δικαίωμα της Εκκλησίας να παίρνει θέση για το Σκοπιανό αφήνοντας αιχμές κατά του υπουργείου Εξωτερικών: "Είναι απαράδεκτο να χαρακτηρίζεται κάποιος Χρυσαυγίτης, επειδή έχει ευαισθησία".
Ο κ.Μητσοτάκης μάλιστα δήλωσε ξεκάθαρα: "Δεν θα πάω σε Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών, εάν δεν υπάρχει αποσαφηνισμένη εναιαία θέση της κυβέρνησης." Κατηγόρησε εκ νέου εξάλλου την κυβέρνηση ότι στην πραγματικότητα δεν ενδιαφέρεται να δημιουργήσει συνθήκες συναίνεσης.
Ως προς το λεπτό θέμα της συμμετοχής στελεχών της ΝΔ στα συλλαλητήρια, ο κ.Μητσοτάκης δήλωσε ότι "καθένας είναι ελεύθερος να συμμετάσχει σε συλλαλητήρια, αλλά όπως έχει πει και ο ιδρυτής της παράταξης μας Κωνσταντίνος Καραμανλής, εξωτερική πολιτική δε γίνεται με συλλαλητήρια."
Ο πρόεδρος της ΝΔ θέλησε να αξιοποιήσει τις δηλώσεις Ντάισελμπλουμ πως "Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και φυσικά ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος άλλαξαν εντελώς τη σχέση με τους Ευρωπαίους εταίρους", σε μία προσπάθεια να χτυπήσει εξ αριστερών την κυβέρνηση. "Ο Ντάισελμπλουμ ομολόγησε αυτό που όλοι ξέρουμε. Δεν υπήρξε καμία διαπραγμάτευση, γιατί ο Τσίπρας είπε 'ναι σε όλα'". Ο πρόεδρος της ΝΔ επισήμανε οπισθοδρόμηση στις μεταρρυθμίσεις και σχολίασε: "Όλοι βολεύονται. Το θέμα είναι να βολεύονται οι πολίτες", ενώ σημείωσε ότι ο Τσίπρας πρέπει να εξασφαλίσει τις καλύτερες συνθήκες για τη μετά το πρόγραμμα εποχή.