Όροι Χρήσης

 Κάθε επισκέπτης του παρόντος δικτυακού τόπου www.newscast.gr, παρακαλείται να διαβάσει τους όρους και τις συνθήκες υπό τις οποίες προσφέρονται οι υπηρεσίες. Η παραμονή στο δικτυακό τόπο www.newscast.gr λογίζεται ως αποδοχή των κάτωθι όρων και παραχώρηση συγκατάθεσης.
Επειδή οι όροι που ακολουθούν υπόκεινται ανά πάσα στιγμή σε πιθανή τροποποίηση από το «newscast.gr», ο κάθε ενδιαφερόμενος παρακαλείται να ελέγχει κάθε φορά για ενδεχόμενες αλλαγές. Σε περίπτωση διαφωνίας, επιβάλλεται η έξοδος από το δικτυακό τόπο www.newscast.gr., διαφορετικά η παραμονή στο δικτυακό τόπο λογίζεται ως αποδοχή και των τυχόν τροποποιήσεων.


1.    Προστασία συνδρομητή


Το «newscast.gr», παραδίδει στον συνδομητή του, μετά από αμοιβαία συμφωνία, έναν ή περισσότερους διαφορετικούς κωδικούς πρόσβασης (password) και αντίστοιχα ονόματα χρήστη (username) για πρόσβαση στο δικτυακό του τόπο www.newscast.gr. Τα στοιχεία αυτά είναι προσωπικά. Με την εισαγωγή του κωδικού πρόσβασης και του ονόματος χρήστη, ταυτοποιείται το πρόσωπο του Συνδρομητή, ο οποίος και ευθύνεται για την καταβολή των οφειλών που τυχόν γεννηθούν από τη χρήση των παρεχόμενων υπηρεσιών. Δε θα πρέπει να γνωστοποιούνται σε τρίτους μη συμβαλλόμενους, η ευθύνη δε για  απώλεια ή  κλοπή τους, βαρύνει αποκλειστικά το συνδρομητή, ο οποίος υποχρεούται σε πλήρη αποκατάσταση τυχόν  θετικής ή αποθετικής ζημίας του «newscast.gr» που θα προκληθεί από την παραβίαση της παρούσας παραγράφου. Σε περίπτωση απώλειας  ή κλοπής, ο Συνδρομητής υποχρεούται να ενημερώνει αμέσως το newscast.gr και ο λογαριασμός θα κλειδώνεται για λόγους ασφάλειας.2.    Υποχρεώσεις επισκέπτη/χρήστη


Ο επισκέπτης/χρήστης του δικτυακού τόπου www.newscast.gr, υποχρεούται αφενός μεν να συμμορφώνεται με τους κανόνες και τις διατάξεις του Ελληνικού, Ευρωπαϊκού και Διεθνούς Δικαίου και τη σχετική νομοθεσία που διέπει τις τηλεπικοινωνίες, αφετέρου δε να απέχει από κάθε παράνομη και καταχρηστική χρήση του περιεχομένου και των υπηρεσιών του δικτυακού τόπου www.newscast.gr. Οφείλει να συμπεριφέρεται κόσμια και διακριτικά κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του και χρήσης του δικτυακού τόπου www.newscast.gr. Απαγορεύεται ρητά η υιοθέτηση πρακτικών αθέμιτου ανταγωνισμού ή άλλων, οι οποίες αντίκεινται στην NETIQUETTE ( Κώδικας Συμπεριφοράς Χρηστών ΙΝΤΕΡΝΕΤ). Οποιαδήποτε τυχόν ζημία προκληθεί στο δικτυακό τόπο www.newscast.gr ή στο Διαδίκτυο  γενικότερα, η οποία θα προέρχεται από την κακή,  αθέμιτη ή κακόβουλη χρήση των σχετικών υπηρεσιών από τον επισκέπτη/χρήστη,  ανάγεται στη σφαίρα της προσωπικής του ευθύνης και βαρύνει εκείνον αποκλειστικά. Ο παραβάτης της παρούσας παραγράφου αναλαμβάνει συνεπώς την ευθύνη για οποιαδήποτε ζημία που εξ αιτίας του προκαλείται στο δικτυακό τόπο www.newscast.gr.

To «newscast.gr», θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.


3.    Περιορισμός ευθύνης του  «newscast.gr»


   3.1.    Το «newscast.gr», αποτελεί ένα αυτοματοποιημένο σύστημα αναζήτησης, συλλογής, κατηγοριοποίησης, και προβολής περιεχομένου, παρέχοντας στους χρήστες/επισκέπτες του, υπηρεσίες αναζήτησης, με στόχο την διευκόλυνση πρόσβασης στην άμεση και πολύπλευρη πληροφόρηση, αλλά και την δυνατότητα σύγκρισης του τρόπου με τον οποίο η ίδια είδηση παρουσιάζεται από διαφορετικούς φορείς (οργανισμoύς/sites/blogs, κλπ). Σε όλες τις ειδήσεις αναφέρεται ξεκάθαρα η Πηγή τους, περιλαμβάνεται μόνο μέρος της είδησης, και ο επισκέπτης παραπέμπεται μέσω ενεργού υπερσυνδέσμου στον ιστότοπο της Πηγής, προκειμένου να διαβάσει το πλήρες κείμενο της είδησης/άρθρου. 

        Το «newscast.gr» δεν αποτελεί δημοσιογραφικό site, και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να εγγυηθεί και να ελέγξει την εγκυρότητα και ορθότητα των ειδήσεων/άρθρων των Πηγών - Ιστότοπων, οι οποίοι σε κάθε περίπτωση, φέρουν την πλήρη ευθύνη των αναρτήσεων που πραγματοποιούνται σε αυτούς. Ως εκ τούτου, το «newscast.gr», σε καμία περίπτωση ΔΕΝ υιοθετεί τα στοιχεία που δημοσιεύονται, ΟΥΤΕ μπορεί να θεωρηθεί πως αυτά εκφράζουν προσωπική άποψη των διαχειριστών της ιστοσελίδας, είτε οποιουδήποτε συμμετέχοντα στην ομάδα ανάπτυξης της πλατφόρμας του.

    Το «newscast.gr», δεν φέρει καμία ευθύνη, για αναρτήσεις των ιστοσελίδων-Πηγών, που ίσως περιέχουν προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες κλπ. Επίσης, πολυμέσα όπως εικόνες, βίντεο, ή φωτογραφίες, δεν αποθηκεύονται στους servers μας, αλλά χρησιμοποιούνται απευθείας ως εξωτερικά links, όπως αυτά παρέχονται από τα site "πηγές", χωρίς να υιοθετούνται εικόνες ή πιθανές γελοιογραφίες που τυχόν εμφανίζονται μαζί με τις αναρτήσεις. Το «newscast.gr» δεν φέρει καμία ευθύνη, αν υπάρχουν αναρτημένα στις ιστοσελίδες "πηγές", στοιχεία (πολυμέσα αλλά και άρθρα) μη κατάλληλα για προβολή ή με πνευματικά δικαιώματα. Στην περίπτωση που το site – Πηγή καταργήσει κάποια ανάρτησή του, αυτό δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί αυτόματα και στο «newscast.gr». Παρακαλούμε υποδείξτε μας την εν λόγω ανάρτηση, προκειμένου αυτή να αφαιρεθεί με χειροκίνητο τρόπο.

     Παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας, μέσω της σχετικής φόρμας επικοινωνίας (www.newscast.gr/contact/contact.html) στην περίπτωση που:
 
         ι) Επιθυμείτε την διαγραφή αναφοράς/παραπομπής σε άρθρο/είδηση από το «newscast.gr»  για οποιονδήποτε λόγο (ανακρίβεια, συκοφαντία, πνευματικά                       δικαιώματα, κλπ).
            Με την υπόδειξή σας, αυτή θα διαγράφεται άμεσα, καθώς στόχο του www.newscast.gr, δεν αποτελεί σε καμιά περίπτωση η καθ' οιονδήποτε τρόπο
            έκθεση, προσβολή ή βλάβη τη δημόσιας εικόνας ή των συμφερόντων κάποιου, είτε νομικού προσώπου ή εταιρίας.
        ιι) Είστε ο διαχειριστής πηγής ειδήσεων η οποία περιλαμβάνεται στο «newscast.gr», και επιθυμείτε να την αφαιρέσετε από αυτό.
       ιιι) Για οποιοδήποτε άλλο θέμα, σχετικό με το περιεχόμενο ή/και την λειτουργία του «newscast.gr».

    Το «newscast.gr» δεν φέρει καμιά ευθύνη, για τυχαία και απρόβλεπτα γεγονότα (απεργία, διακοπή παροχής ηλεκτρικού ρεύματος, διακοπή παροχής internet για τεχνικούς λόγους από τον πάροχο κλπ). Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη του δικτυακού τόπου www.newscast.gr, για οποιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη/συνδρομητή εξ αφορμής της χρήσης του δικτυακού της τόπου www.newscast.gr. Συνεπώς, ο επισκέπτης/χρήστης του δικτυακού τόπου www.newscast.gr προβαίνει στη χρήση με δική του πρωτοβουλία και με γνώση των παρόντων όρων, οποιαδήποτε δε ζημία υποστεί, βαρύνει τον ίδιο.  Οι πληροφορίες και οι υπηρεσίες του δικτυακού τόπου www.newscast.gr παρέχονται «ως έχουν», χωρίς καμία εγγύηση ρητή ή έμμεση, εκπεφρασμένη ή και συνεπαγόμενη με οποιοδήποτε τρόπο.


   3.2.   Το «newscast.gr» δεν εγγυάται την εμπορευσιμότητα και την καταλληλότητα του περιεχομένου του δικτυακού τόπου www.newscast.gr για ένα συγκεκριμένο σκοπό. Οτιδήποτε παρέχεται στους επισκέπτες/χρήστες μέσω του δικτυακού τόπου www.newscast.gr δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση, ευθέως ή εμμέσως, παρότρυνση, συμβουλή ή προτροπή για τη διενέργεια οποιαδήποτε πράξεως με οικονομικό ή άλλο αποτέλεσμα, αλλά εναπόκειται στη διακριτική ευχέρεια των επισκεπτών / χρηστών να αξιολογήσουν ό, τι τους παρέχεται και να ενεργήσουν βασιζόμενοι στην προσωπική τους βούληση, αποκλειόμενης οποιασδήποτε ευθύνης του «newscast.gr» κατά τα ως άνω οριζόμενα. 


  3.3.    Ο δικτυακός τόπος www.newscast.gr δεν εγγυάται ότι οι σελίδες, οι υπηρεσίες, οι επιλογές και τα περιεχόμενα θα παρέχονται χωρίς διακοπή, χωρίς σφάλματα και ότι τα λάθη θα διορθώνονται αυτοστιγμεί. Ούτε εγγυάται ότι ο ίδιος ή οποιοσδήποτε άλλος συγγενικός δικτυακός τόπος ή οι εξυπηρετητές («servers») μέσω των οποίων αυτά τίθενται στη διάθεσή του χρήστη, παρέχονται χωρίς «ιούς» ή άλλα επιζήμια συστατικά. Δεν εγγυάται σε καμία περίπτωση την ορθότητα, πληρότητα ή διαθεσιμότητα των περιεχομένων, σελίδων και υπηρεσιών, ούτε τα αποτελέσματά τους. Το κόστος των ενδεχόμενων διορθώσεων ή εξυπηρετήσεων, το αναλαμβάνει ο χρήστης και σε καμία περίπτωση ο δικτυακός τόπος www.newscast.gr. Το «newscast.gr» αναλαμβάνει τη συλλογή, επεξεργασία και διανομή του περιεχομένου του δικτυακού τόπου www.newscast.gr,  χωρίς όμως να εγγυάται την αρτιότητα, την πληρότητα, την επάρκεια και γενικά την καταλληλότητά του, ούτε  την απουσία ενδεχομένων λαθών,  ιδίως λόγω του ιδιαιτέρως μεγάλου όγκου δεδομένων, καθώς και της συμμετοχής και τρίτων φορέων κατά την συλλογή του. Συνεπώς, οι χρήστες του δικτυακού τόπου www.newscast.gr, χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες του με δική τους πρωτοβουλία, αναλαμβάνουν και τη σχετική ευθύνη διασταύρωσης των παρεχομένων πληροφοριών. Ως εκ τούτου το «newscast.gr» δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για τυχόν αποθετικές ζημίες ή διαφυγόντα κέρδη, άμεση ή έμμεση ζημία, λήψη απόφασης, ή άλλη συναλλαγή προερχόμενη από την χρήση του δικτυακού του τόπου.


  3.4.    Το «newscast.gr» έχει το δικαίωμα να  τροποποιεί τις πληροφορίες που περιλαμβάνονται στον δικτυακό του τόπο, καθώς και να αλλάζει τα φίλτρα αναζήτησης των πληροφοριών ή και μέρος του λογισμικού του εξοπλισμού των χρηστών, κατά την απόλυτη κρίση του. Το «newscast.gr» διατηρεί το δικαίωμα να τροποποιεί το ωράριο λειτουργίας του δικτυακού του τόπου www.newscast.gr ή να διακόπτει τη λειτουργία του για την εκτέλεση εργασιών συντήρησης του συστήματος, χωρίς προηγούμενη σχετική ειδοποίηση του χρήστη.

 


4.    Ηλεκτρονικό Εμπόριο


Ο δικτυακός τόπος www.newscast.gr παρέχει στους συνδρομητές  του υπηρεσίες εφαρμογών ηλεκτρονικού εμπορίου το οποίο θα διεξάγεται από το Συνδρομητή με αποδέκτη το καταναλωτικό κοινό. Για τις συναλλαγές του Συνδρομητή του «newscast.gr» με τους επισκέπτες/πελάτες του ευθύνεται αποκλειστικά ο ίδιος, αποκλειόμενης κάθε ευθύνης του «newscast.gr». Η ευθύνη για την ποιότητα των προϊόντων και υπηρεσιών που παρέχει ο Συνδρομητής, βαρύνει αποκλειστικά εκείνον, όπως και η  προστασία των προσωπικών στοιχείων που υποβάλλονται από τους αντισυμβαλλομένους του για τη χρήση των υπηρεσιών αυτών. Το «newscast.gr» δεν ευθύνεται για την ποιότητα των αγαθών που διακινούνται μέσω των υπηρεσιών ηλεκτρονικού εμπορίου, ούτε για τη διαχείριση των στοιχείων των επισκεπτών/πελατών, η δε συναλλαγή δεσμεύει αποκλειστικά το Συνδρομητή και τον επισκέπτη/πελάτη  του. Συνεπώς δεν μπορεί σε καμία περίπτωση το «newscast.gr» να εμπλακεί σε τυχόν δικαστική διαφορά που πιθανώς θα προκύψει από την εμπορική συναλλαγή μεταξύ Συνδρομητή και επισκέπτη/αγοραστή/πελάτη του.5.    Αστική ευθύνη Συνδρομητή/Αποζημίωση


Σε περίπτωση που ασκηθεί από τρίτους οποιαδήποτε αγωγή, αξίωση, διοικητική ή δικαστική, κατά του «newscast.gr» απορρέουσα από οποιασδήποτε μορφής παράβαση του επισκέπτη / χρήστη / συνδρομητή, ο ίδιος αναλαμβάνει την υποχρέωση αφενός να παρέμβει στη σχετική δικαστική διαδικασία και αφετέρου να αποζημιώσει πλήρως το «newscast.gr», στην περίπτωση που αυτό  υποχρεωθεί σε καταβολή αποζημίωσης ή άλλης δαπάνης.


6.    Προστασία Προσωπικών Δεδομένων   


Η διαχείριση και προστασία των προσωπικών δεδομένων του επισκέπτη/χρήστη/συνδρομητή του δικτυακού τόπου www.newscast.gr διέπεται από τους όρους της παρούσας και τις σχετικές διατάξεις τόσο του Ελληνικού Δικαίου (Ν. 3471/2006, Ν. 2472 / 1997, Ν. 2779/99, Π.Δ. 207 / 1998. Π.Δ. 79 / 2000 και άρθρο 8 Ν. 2819 / 2000), τις αποφάσεις της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, όσο και του Ευρωπαϊκού Δικαίου ( Καν. ΕΟΚ  45/2001, Οδ. 95/46/ΕΚ και 97/66/ΕΚ). Τα στοιχεία αυτά ουδέποτε γνωστοποιούνται σε τρίτους (πλην των εξαιρέσεων που  προβλέπονται από τον Νόμο και τις αρμόδιες Αρχές), και διαφυλάσσεται ο προσωπικός τους χαρακτήρας. Ο δικτυακός τόπος www.newscast.gr διατηρεί αρχεία με τα στοιχεία αυτά για λόγους επικοινωνίας, στατιστικούς και βελτίωσης των παρεχόμενων υπηρεσιών του. Σε κάθε περίπτωση, το «newscast.gr» διατηρεί το δικαίωμα αλλαγής των όρων προστασίας των Προσωπικών Δεδομένων, κατόπιν ενημέρωσης των επισκεπτών/χρηστών/συνδρομητών και μέσα στο υπάρχον νομικό πλαίσιο. Εάν κάποιος επισκέπτης/χρήστης/συνδρομητής δε συμφωνεί με τους όρους προστασίας των προσωπικών δεδομένων που προβλέπονται στο παρόν τμήμα, υποχρεούται να μη χρησιμοποιεί τις υπηρεσίες του δικτυακού τόπου www.newscast.gr. Ο χρήστης/συνδρομητής του δικτυακού τόπου www.newscast.gr διατηρεί το δικαίωμα συνεχούς πρόσβασης και αντίρρησης (συμπεριλαμβανομένης της διόρθωσης) σχετικά με τυχόν τηρούμενα προσωπικά δεδομένα που τον αφορούν και αποτελούν αντικείμενο επεξεργασίας. Για  το σκοπό αυτό, τυχόν αίτημά του θα πρέπει να απευθύνεται εγγράφως προς το «newscast.gr». Ο επισκέπτης/χρήστης/συνδρομητής δηλώνει δε ότι δεν θα προβεί σε αναπαραγωγή ή εκτύπωση, μερικώς ή σε σύνολο, των πληροφοριών του δικτυακού τόπου www.newscast.gr για να τις μεταβιβάσει ή εκχωρήσει ή διαθέσει σε τρίτους με οποιοδήποτε τρόπο ή μέσο, με ή χωρίς οικονομικό αντίτιμο. Για την εγγραφή χρήστη/συνδρομητή σε όλες τις υπηρεσίες, ζητούνται επωνυμία επιχείρησης, διεύθυνση, Τ.Κ., τηλέφωνο, fax, e-mail, Δ.Ο.Υ., Α.Φ.Μ.. Τα παραπάνω στοιχεία είναι απαραίτητα για την έκδοση των σχετικών φορολογικών παραστατικών. Ο δικτυακός τόπος www.newscast.gr μπορεί να τα χρησιμοποιεί για νέες συνδρομητικές υπηρεσίες ή για αποστολή ενημερωτικών δελτίων, εκτός εάν ο χρήστης/συνδρομητής δηλώσει γραπτά ότι δεν το επιθυμεί. Τα στοιχεία αυτά δεν γνωστοποιούνται σε τρίτους. Ο επισκέπτης/χρήστης/συνδρομητής έχει τη δυνατότητα να επικοινωνεί με το «newscast.gr» προκειμένου να επιβεβαιώνει ή να προβαίνει σε διόρθωση των στοιχείων του προσωπικού του αρχείου, όπως και να απαιτήσει την διαγραφή του.


7.    Πνευματικά δικαιώματα


Ως περιεχόμενο του δικτυακού τόπου www.newscast.gr νοούνται - ενδεικτικά αλλά όχι περιοριστικά - κείμενα,  ειδήσεις, γραφικά, φωτογραφίες, φόρμες, σχεδιαγράμματα, φιλμ, απεικονίσεις, ήχοι κλπ. Όλα  αποτελούν  αντικείμενο πνευματικής ιδιοκτησίας και διέπονται από τις εθνικές και διεθνείς διατάξεις περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας, με εξαίρεση τα ρητά αναγνωρισμένα δικαιώματα τρίτων. Συνεπώς, απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά, χωρίς τη ρητή προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του «newscast», που είναι ο αποκλειστικός δικαιούχος. Επιτρέπεται μόνο και κατ΄  αποκλειστική παρέκκλιση η μεμονωμένη αποθήκευση και αντιγραφή τμημάτων του περιεχομένου σε απλό προσωπικό υπολογιστή, για αυστηρά προσωπική και μόνο χρήση, χωρίς εμπορική ή άλλη εκμετάλλευση και πάντοτε υπό την προϋπόθεση ότι αναφέρεται η πηγή (ο δικτυακός τόπος www.newscast.gr). Η εξαίρεση αυτή δεν αποτελεί παραχώρηση δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας. Ό,τι άλλο περιλαμβάνεται στις ηλεκτρονικές σελίδες του δικτυακού τόπου www.newscast.gr, ήτοι κατοχυρωμένα σήματα  προϊόντα πνευματικής ιδιοκτησίας τρίτων και αρχειακό υλικό τρίτων ως «γέμισμα» της εκάστοτε προϋπάρχουσας φόρμας ανάγεται στη δική τους σφαίρα ευθύνης και ουδόλως συσχετίζεται με τον πρωτογενή δικτυακό τόπο www.newscast.gr.

Έργα πνευματικής ιδιοκτησίας τρίτων που τυχόν συγκαταλέγονται στον δικτυακό τόπο www. newscast.gr έχουν τεθεί για λόγους ενημέρωσης. Εφόσον ζητηθεί από τους δικαιούχους, θα αφαιρεθούν άμεσα.


8.    Παροχή και χρήση e-mail


Το «newscast.gr» δηλώνει ότι η παροχή και χρήση ηλεκτρονικής διεύθυνσης από το δικτυακό του τόπο www.newscast.gr προς τους χρήστες/συνδρομητές των υπηρεσιών του, διέπεται από τους όρους του παρόντος. Εάν κάποιος χρήστης/συνδρομητής δε συμφωνεί με τους όρους αυτούς, παρακαλείται και υποχρεούται  να μην ενεργοποιήσει τη διαδικασία παροχής ηλεκτρονικής διεύθυνσης από το δικτυακό τόπο www.newscast.gr. Ο χρήστης/συνδρομητής, αφού συμπληρώσει τα στοιχεία του, πρέπει να επιλέξει στη συνέχεια όνομα και κωδικό πρόσβασης στην ηλεκτρονική του διεύθυνση. Ο χρήστης /κάτοχος της ηλεκτρονικής διεύθυνσης που παρέχεται από το δικτυακό τόπο www.newscast.gr είναι υπεύθυνος για κάθε χρήση της και για το περιεχόμενο των μηνυμάτων του. Ο δικτυακός τόπος www.newscast.gr δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να φέρει ευθύνη για πράξεις που σχετίζονται με τη χρήση της ηλεκτρονικής διεύθυνσης από τον χρήστη/κάτοχο. Ο χρήστης/κάτοχος οφείλει να γνωστοποιεί άμεσα οποιαδήποτε χρήση της ηλεκτρονικής του διεύθυνσης από τρίτο πρόσωπο χωρίς εξουσιοδότησή του καθώς επίσης και τυχόν παραβίαση του ηλεκτρονικού του λογαριασμού. Ο δικτυακός τόπος www.newscast.gr δεν ελέγχει το περιεχόμενο των ηλεκτρονικών μηνυμάτων που αποστέλλονται από τους χρήστες μέσω της παρεχόμενης (από το δικτυακό τόπο) ηλεκτρονικής διεύθυνσης.


9.    Εφαρμοστέο δίκαιο και λοιποί όροι


Ο χρήστης/συνδρομητής έχει την υποχρέωση να ενημερώνει εγγράφως το «newscast.gr» για κάθε αλλαγή που αφορά τα εταιρικά του στοιχεία, προκειμένου τα σχετικά φορολογικά παραστατικά που εκδίδονται να είναι σύννομα. Εάν κάποιος από τους παραπάνω όρους καταστεί αντίθετος προς το νόμο, παύει αυτοδίκαια να ισχύει, χωρίς σε καμία περίπτωση να θίγεται η ισχύς των λοιπών όρων. Η παρούσα σύμβαση είναι η μόνη συμφωνία μεταξύ  του «newscast.gr» και του χρήστη/συνδρομητή που τους δεσμεύει και διέπει τις μεταξύ τους σχέσεις. Καμία τροποποίηση των όρων της συγκεκριμένης σύμβασης δε θα λαμβάνεται υπόψη και δε θα αποτελεί τμήμα της, εάν δεν έχει διατυπωθεί εγγράφως και δεν έχει ενσωματωθεί σε αυτή. Σε περίπτωση που ο χρήστης/συνδρομητής έχει παραβιάσει έναν ή περισσότερους από τους όρους της σύμβασης, ή προβεί σε παύση πληρωμών, ή κηρυχθεί σε κατάσταση πτώχευσης ή εκκαθάρισης, ή τεθεί σε αναγκαστική διαχείριση, ή υποβληθούν σχετικές αιτήσεις, το «newscast.gr» έχει δικαίωμα, με την επιφύλαξη των λοιπών δικαιωμάτων του, να διακόπτει προσωρινά, μονομερώς και άμεσα την ισχύ της παρούσας σύμβασης ή και να την καταγγείλει οριστικά κατά την κρίση του, χωρίς να υπέχει καμία υποχρέωση έναντι του συνδρομητή και χωρίς να υποχρεούται στην επιστροφή χρημάτων που έχουν ήδη καταβληθεί από αυτόν. Οι συμβαλλόμενοι συμφωνούν ρητά και δηλώνουν ότι το σύνολο των όρων της συγκεκριμένης σύμβασης χρήσης διέπονται από τις διατάξεις του Ελληνικού Δικαίου, τις οδηγίες και τους Κανονισμούς του Ευρωπαϊκού Δικαίου και τις σχετικές διατάξεις του Διεθνούς Δικαίου, η ίδια  δε η σύμβαση ερμηνεύεται με βάση τους κανόνες της καλής πίστης, των συναλλακτικών ηθών και του οικονομικού και κοινωνικού σκοπού του δικαιώματος.


Αρμόδια δικαστήρια για τυχόν αναφυόμενες διαφορές εξ αφορμής της εν λόγω σύμβασης, οι οποίες δε θα επιλυθούν φιλικά,  είναι τα Δικαστήρια Αθηνών.


Το «newscast.gr» διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει κάποιο φυσικό ή νομικό πρόσωπο από την παροχή ηλεκτρονικής διεύθυνσης ή και να τη διακόπτει, σε περίπτωση παραβίασης των όρων του παρόντος.