Ημερομηνία Δημοσίευσης 26/06/2019  09:36
 
 

1.000 ίππoι για το γρηγορότερο τρακτέρ στον κόσμο

1000 ίππoι για το γρηγορότερο τρακτέρ στον κόσμο
1000 ίππoι για το γρηγορότερο τρακτέρ στον κόσμο
Π

όσο θεωρείτε πως ενδιαφέρεται ο Λιούις Χάμιλτον για τις εκτός δρόμου ικανότητες του μονοθεσίου που οδηγεί στη Formula 1; Τόσο ακριβώς ενδιαφέρεται και ένας αγρότης, για την ταχύτητα που μπορεί να αναπτύξει το τρακτέρ του. Η αποτελεσματικότητα είναι το μόνο ζητούμενο σε ένα όχημα αυτού του είδους και το πόσο γρήγορο είναι, κανέναν δεν ενδιαφέρει. Αυτό δεν σημαίνει, ότι αν ένα τρακτέρ σπάσει το ρεκόρ ταχύτητας, δεν θα μας απασχολήσει. 
Είναι τόσο αντισυμβατικό, που καταλήγει να έχει ενδιαφέρον και πλέον, στην κορυφαία τελική ταχύτητα που έχει πιάσει κάποιος με τρακτέρ, έχουμε νέα καταχώρηση. Ο Γκάι Μάρτιν οδήγησε ένα τρακτέρ της JCB που κατάφερε να φτάσει τα 166,7 χλμ./ώρα, κάτι εκπληκτικό για ένα τέτοιο όχημα. Το συγκεκριμένο τρακτέρ δεν ήταν φυσικά ένα οποιοδήποτε, αλλά είχε δεχτεί τις απαραίτητες τροποποιήσεις για μερική απώλεια βάρους και καλύτερη αεροδυναμική, ενώ το μέρος που έγινε το εγχείρημα, ήταν ένα αεροδρόμιο στο Ηνωμένο Βασίλειο. 
Η κινητήρας που κινεί αυτό το κτήνος είναι ένας των 7.2 λίτρων, αλλά με μόλις έξι κυλίνδρους. Ο DieselMax αποδίδει 1.000 ίππους και 2.440 Nm ροπής και το σασμάν που χρησιμοποιήθηκε ήταν ένα ειδικά εξελιγμένο για αυτή την απόπειρα, με κατάλληλα κλιμακωμένες σχέσεις. Για την ιστορία, το προηγούμενο ρεκόρ ταχύτητας με τρακτέρ ήταν στην κατοχή του βρετανικού τηλεοπτικού σόου Top Gear, όπου είχαν καταφέρει να φτάσουν έως τα 147,9 χλμ./ώρα. Εδώ μπορείτε να δείτε και μερικά ακόμη πανίσχυρα τρακτέρ που αξίζουν μερικά... φώτα δημοσιότητας.