Ημερομηνία Δημοσίευσης 14/02/2020  07:46
 
 

Άλλη ΑΕΚ με Καρέρα

Άλλη ΑΕΚ με Καρέρα
Άλλη ΑΕΚ με Καρέρα
Ο

ι αριθμοί λένε την αλήθεια και στην προκειμένη περίπτωση ο Μάσιμο Καρέρα δεν έχει απλώς βελτιώσει την ΑΕΚ αλλά την μεταμόρφωσε.
Με τον δικό του τρόπο, που δεν είναι ιδιαίτερα ελκυστικός αλλά αποτελεσματικός, ο Ιταλός δημιουργεί μια ομάδα η οποία μπορεί να προσαρμοστεί στις συνθήκες ενός αγώνα και να πάρει κάτι.
Δεν μπορεί να κερδίσει; Θα κοιτάξει να μη χάσει. Μπορεί να νικήσει; Θα το κάνει με συγκεκριμένες αρχές που βασίζονται στην αμυντική της λειτουργία.
Ο Καρέρα όταν ανέλαβε το... κιτρινόμαυρο «καράβι» ήξερε καλά τι χρειαζόταν ο οργανισμός της ΑΕΚ. Άμεσα αποτελέσματα και συμμάζεμα στην άμυνα.
Οι επιδόσεις της Ένωσης στην αμυντική της λειτουργίας μετά από 10 αγωνιστικές με τον Καρέρα στον πάγκο φανερώνουν και τη φιλοσοφία του Ιταλού. Μόλις 4 γκολ παθητικό έχει η ΑΕΚ που πριν έλευση του Ιταλού μετρούσε 17 σε 13 αγωνιστικές.
Επιθετικά μπορεί να μην σκοράρει όσο η ΑΕΚ του Νίκου Κωστένογλου (22-14 τα γκολ), ωστόσο, πλέον υπάρχει ισορροπία και η δουλειά του προπονητή αποδίδει καρπούς. Τόσο στην ανασταλτική λειτουργία, όσο και στη φυσική κατάσταση της ομάδας.