Ημερομηνία Δημοσίευσης 21/11/2019  13:36
 
 

FIFA Rankings: Η Ελλάδα ανέβηκε 4 θέσεις κι επέστρεψε στο 3ο γκρουπ!

FIFA Rankings Η Ελλάδα ανέβηκε 4 θέσεις κι επέστρεψε στο 3ο γκρουπ
FIFA Rankings Η Ελλάδα ανέβηκε 4 θέσεις κι επέστρεψε στο 3ο γκρουπ
Κ

αι καλή μπάλα. Και νίκες. Και άνοδος στο Ranking που τόσο είχαμε ανάγκη. Μπορεί να αποκλειστήκαμε από την τελική φάση του Euro2020 αλλά τουλάχιστον σώσαμε κάτι στα τελευταία 4 ματς που δώσαμε. Δεν κάναμε ιστορικό χαμηλό στο FIFA Ranking (είχαμε φτάσει στην 60η θέση μετά την ήττα από την Φινλανδία και την ισοπαλία από το Λιχτενστάιν) και επιστρέψαμε στο top30 των χωρών της UEFA.
To gazzetta.gr έκανε τις πράξεις και ανανέωσε τα FIFA Rankings πριν τις επίσημες αλλαγές της Παγκόσμιας Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (αυτές θα γίνουν στις 28 Νοεμβρίου). Και η Ελλάδα μετά τις δύο θέσεις που κέρδισε μετά τη νίκη επί της Βοσνίας (ανέβηκε στην 58η), κέρδισε άλλες 4 με τις νίκες επί της Φινλανδίας και της Αρμενίας (54η).
Μάλιστα η νίκη επί της Φινλανδίας ήταν αρκετή για να την περάσουμε. Μιας και εμείς πήραμε 12,8 πόντους κι αυτοί τους έχασαν! Τι σημαίνει αυτό; Πως μπήκαμε στο top30 των ευρωπαϊκών χωρών, αφήνοντας 31η την Φινλανδία. Οπερ σημαίνει πως αν μείνουμε εκεί όταν γίνει η κλήρωση των προκριματικών του Μουντιάλ θα βρισκόμαστε στο 3ο γκρουπ δυναμικότητας.Οι χώρες που κυνηγάμε και αυτές που περάσαμε