Ημερομηνία Δημοσίευσης 14/08/2019  00:36
 
 

Φραπάρ: «Να αποδείξουμε ότι είμαστε το ίδιο με τους άνδρες»

Φραπάρ «Να αποδείξουμε ότι είμαστε το ίδιο με τους άνδρες»
Φραπάρ «Να αποδείξουμε ότι είμαστε το ίδιο με τους άνδρες»
Η

Γαλλίδα ρέφερι είναι η πρώτη γυναίκα που θα «σφυρίξει» σε τελικό διοργάνωσης της UEFA και, όπως είναι φυσικό, τα φώτα της δημοσιότητας έχουν στραφεί και σε αυτήν. Πάντως, η 35χρονη διαιτητής δήλωσε, με αφορμή το συγκεκριμένο παιχνίδι, ότι θα αποδείξει πως οι γυναίκες ρέφερι είναι το ίδιο ικανές με τους άνδρες συναδέλφους τους.
Βοηθοί της Φραπάρ θα είναι η συμπατριώτισσά της, Μανουέλα Νικολοσί, και η Μισέλ Ο'Νιλ από την Ιρλανδία, ενώ τέταρτος διαιτητής θα είναι ο Τούρκος Τσουνεΐτ Τσακίρ. Το συγκεκριμένο τρίο έχει συνεργαστεί σε σπουδαία παιχνίδια, συμπεριλαμβανομένου του τελικού στο φετινό Παγκόσμιο Κύπελλο γναικών που πραγματοποιήθηκε στη Γαλλία, αλλά δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η απόδοση της γυναικείας τριάδας των ρέφερι θα βρεθεί στο «μικροσκόπιο».
Όταν ρωτήθηκε αν φοβάται ότι θα δεχθεί «διπλή κριτική» για ενδεχόμενα λάθη της, η Φραπάρ δήλωσε πως είναι ώρα για τις γυναίκες διαιτητές να δείξουν ότι είναι το ίδιο καλές με τους άνδρες. «Πρέπει να αποδείξουμε ότι τεχνικά και σωματικά ότι είμαστε το ίδιο με τους άνδρες. Δεν φοβόμαστε για λανθασμένες αποφάσεις. Είμαστε έτοιμες» ξεκαθάρισε, ενώ διέψευσε και την άποψη ότι είναι πιο δύσκολο να «σφυρίξει» έναν αγώνα ανδρών: «Νομίζω ότι δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά, επειδή το ποδόσφαιρο είναι το ίδιο. Είναι οι ίδιοι κανονισμοί, επομένως θα κάνω τα ίδια πράγματα που κάνω σε έναν αγώνα γυναικών».
Από την πλευρά του, ο Τσακίρ εξέφρασε την υποστήριξή του στο διαιτητικό τρίο του ευρωπαϊκού Super Cup, τονίζοντας: «Είναι γενναίες, έχουν κουράγιο, δεν διστάζουν να πάρουν μη δημοφιλείς αποφάσεις. Θα το δείτε αύριο».