Ημερομηνία Δημοσίευσης 28/02/2020  20:36
 
 

Κατέθεσε υπομνήματα ο ΠΑΟΚ - Θα ξεκινήσουν στην ώρα τους τα πλέι οφ;

Κατέθεσε υπομνήματα ο ΠΑΟΚ - Θα ξεκινήσουν στην ώρα τους τα πλέι οφ
Κατέθεσε υπομνήματα ο ΠΑΟΚ - Θα ξεκινήσουν στην ώρα τους τα πλέι οφ
Τ

ην ώρα που με αφορμή τα κρούσματα του κορoναϊού αποφασίστηκε από την κυβέρνηση να μην αναβληθεί η αθλητική δραστηριότητα του Σαββατοκύριακου, τα πλέι οφ και τα πλέι άουτ της Super League 1, που έχουν προγραμματιστεί ν’ αρχίσουν στις 7 Μαρτίου, είναι στον «αέρα».
Η ενδεχόμενη αναβολή τους δεν έχει να κάνει με τον κορoναϊό παρότι σήμερα η ΓΓΑ επεσήμανε πως σε περίπτωση που διαφοροποιηθούν τα δεδομένα θα προχωρήσει σε έκτακτα μέτρα. Το κυριότερο θέμα τούτη την ώρα για τη διοργανώτρια αφορά στην αδυναμία να επικυρωθεί η βαθμολογία της κανονικής περίοδου λόγω της εκκρεμοδικείας στην υπόθεση πολυϊδιοκτησίας ΠΑΟΚ και Ξάνθης.
Οι δύο ΠΑΕ είχαν προθεσμία έως σήμερα και μετά την Ξάνθη και ο ΠΑΟΚ κατέθεσε τα υπομνήματά του στο Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Όργανο. Οι «ασπρόμαυροι» κατέθεσαν περίπου 100 σελίδες, στις οποίες τονίζεται με ακλόνητα επιχειρήματα, πως ο ΠΑΟΚ και ο Ιβάν Σαββίδης δεν εμπλέκονται σε υπόθεση πολυιδιοκτησίας.
Κατά πληροφορίες και έπειτα από την απόρριψη της προσφυγής του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης για «πάγωμα» των υποθέσεων στα πειθαρχικά όργανα από το ΣτΕ, η απόφαση αναμένεται την ερχόμενη εβδομάδα.
Ωστόσο αυτή δεν θα είναι τελεσίδικη καθώς το ενδεχόμενο προσφυγής στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ είναι κάτι παραπάνω από πιθανό. Δηλαδή ανάλογα με την απόφαση θα κινηθούν είτε οι δύο καταγγελλόμενες ΠΑΕ είτε η καταγγέλλουσα ΠΑΕ Ολυμπιακός ή με πρόσθετη παρέμβαση κάποια άλλη ΠΑΕ (πχ η ΠΑΕ ΑΕΛ).
Είναι ξεκάθαρο ότι ο χρόνος της μιας εβδομάδας δεν αρκεί για να τελεσιδικήσουν οι υποθέσεις και τα πλέι οφ και τα πλέι άουτ οδεύουν, εκτός απροόπτου, προς αναβολή.