Ημερομηνία Δημοσίευσης 26/06/2019  23:56
 
 

Συμμορία είχε κάνει 22 ένοπλες ληστείες σε πρακτορεία

Συμμορία είχε κάνει 22 ένοπλες ληστείες σε πρακτορεία
Συμμορία είχε κάνει 22 ένοπλες ληστείες σε πρακτορεία
Έ

νας 44χρονος Αλβανός κι ένας 21χρονος Έλληνας- που συνελήφθησαν σε Γαλάτσι και Μοσχάτο από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης ήταν οι δράστες.
Είχε προηγηθεί ληστεία σε καταστήματα ΟΠΑΠ Play στο Γαλάτσι, με τους αστυνομικούς να περνούν αρχικά χειροπέδες στον 44χρονο Αλβανό, αφού πρώτα τον ακινητοποίησαν πολίτες. Στη συνέχεια έφτασαν στα ίχνη του 21χρονου Έλληνα συνεργού του, τον οποίο εντόπισαν και συνέλαβαν στο Μοσχάτο αστυνομικοί της Ασφάλειας. Στο σημείο της ληστείας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πιστόλι, γεμιστήρας με έξι φυσίγγια και τα αφαιρεθέντα χρήματα. 
Από την έρευνα του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας, προέκυψε ότι οι δράστες, από τις αρχές Απριλίου, προέβαιναν συστηματικά στην διάπραξη ληστειών σε καταστήματα τυχερών - ψυχαγωγικών παιγνίων, σε διάφορες περιοχές της Αττικής. Όσον αφορά τον τρόπο δράσης τους, το δίδυμο των ληστών αφού πρώτα εντόπιζε τον «στόχο» τους, ένας εξ αυτών φορώντας καπέλο τύπου τζόκεϊ και γυαλιά ηλίου, εισέρχονταν σε αυτόν, ακινητοποιούσε με την απειλή πιστολιού τους υπαλλήλους και αφαιρούσε τα χρήματα από το ταμείο. Στη συνέχεια διέφευγε, επιβιβαζόμενος σε αυτοκίνητο, όπου τον ανέμενε ο συνεργός του. Μέχρι στιγμής εξιχνιάσθηκαν 22 περιπτώσεις ληστειών, σε καταστήματα ΟΠΑΠ Play, σε διάφορες περιοχές της Αττικής. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.