Ημερομηνία Δημοσίευσης 10/05/2020  04:03
 
 

Κάθετη πτώση και στις πωλήσεις ΙΧ

Κάθετη πτώση και στις πωλήσεις ΙΧ
Κάθετη πτώση και στις πωλήσεις ΙΧ
Λ

ογικό και αναμενόμενο ήταν, με την κατάσταση που επικρατεί, με τις απαγορεύσεις μετακινήσεων λόγω κορονοϊού και την εν γένει "στάση" της οικονομικής δραστηριότητας, το αυτοκίνητο να περάσει σε δεύτερη μοίρα.
Ναι μεν, εξαιρέθηκαν τα καταστήματα αυτοκινήτων, επειδή πολλά είναι κάθετες μονάδες (και με σέρβις), από το γενικό κλείσιμο των επιχειρήσεων λιανικής, ωστόσο πολλοί ιδιοκτήτες αναγκάστηκαν να κλείσουν τα καταστήματα, λόγω έλλειψης προσωπικού και λόγω έλλειψης ενδιαφέροντος αγοράς.

.ros-inlineA_title::before { content: ""; width: 100%; height: 1px; background: #cfcfcf; display: block; top: 5px; position: relative; }
.ros-inlineA_title { margin: auto; }
.ros-inlineA_title .ad_label { width: 95px; font-family: Roboto Slab; font-size: 10px; font-weight: 400; line-height: 8px;color: #cfcfcf; position: relative; background: #fff; text-align: center; margin: 0 auto 5px; }
ADVERTISING
Και είναι, πράγματι, έτσι, καθώς το μυαλό του αγοραστικού κοινού βρίσκεται στο πώς θα διαχειριστεί την καθημερινότητά του, όντας στο σπίτι και όχι στην αγορά ενός ακριβού προϊόντος, όπως το αυτοκίνητο, το οποίο μπορεί να "περιμένει" μόλις επανέλθει το εμπόριο σε μια σχετική κανονικότητα.
Με βάση τα πρωτογενή στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ και την επεξεργασία του Συνδέσμου Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων, οι ταξινομήσεις καινούργιων οχημάτων τον Μάρτιο, ειδικά από το δεύτερο δεκαήμερο του οποίου ξεκίνησε η κρίση του κορονοϊού και το "μένουμε σπίτι", παρατηρούμε τεράστια μείωση στον μήνα, που επηρέασε και το τρίμηνο. Και βέβαια, περιμένουμε έναν ακόμα χειρότερο Απρίλιο, όπου οι πωλήσεις ενδέχεται να είναι ίσως κάποιες εκατοντάδες.
Τέτοια ζοφερή κατάσταση, έχει να παρουσιαστεί από την εποχή που ξεκίνησαν τα capital control και δεν μπορούσαν ουσιαστικά να πραγματοποιηθούν αγορές.
Παρακάτω συνολικά η εικόνα της αγοράς αυτοκινήτου, για τη φετινή χρονιά:
Σύμφωνα με πρώτους υπολογισμούς, η πρόοδος στις κατηγορίες αμαξωμάτων επιβατικών αυτοκινήτων και στην κατανομή ανά καύσιμο, έως τον Μάρτιο, δείχνει ότι τα SUV συνεχίζουν να έχουν ανοδική τάση και αποτελούν το 44% της συνολικής αγοράς. Συγεκριμένα:
Επίσης, όσον αφορά την προτίμηση σε καύσιμο, η βενζίνη έχει πλέον αντιστρέψει για τα καλά την κατάσταση, με 58,9%, ενώ όσο περνούν οι μήνες θα έχουμε ραγδαία αύξηση πωλήσεων στα υβριδικά μοντέλα κάθε είδους. Συγεκριμένα:
Σε επίπεδο ΕΕ, με βάση τα στοιχεία του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου Κατασκευαστών Αυτοκινήτων (www.acea.be), η αγορά των επιβατικών κινήθηκε ως και το Φεβρουάριο ως εξής:

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ
ΤΙ ΟΡΙΖΕΤΑΙ ΩΣ ΚΡΟΥΣΜΑ: Ποια είναι τα κριτήρια για έλεγχο κορονοϊού
ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ: Πότε κάνω τεστ για κορονοϊό, πού και πόσο κοστίζει.
ΠΟΣΟ ΔΙΑΡΚΕΙ Η ΕΠΩΑΣΗ: Πότε εμφανίζονται τα συμπτώματα του κορονοϊού.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ: Πού στέλνω SMS για μετακίνηση, τις μέρες της καραντίνας, λόγω κορονοϊού
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑ: Πού τηλεφωνώ για τον κορονοϊό;
Η ΕΠΙΔΗΜΙΑ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ: Δείτε LIVE χάρτη με την εξέλιξη του κορονοϊού.

Κάθετη πτώση και στις πωλήσεις ΙΧ

Κάθετη πτώση και στις πωλήσεις ΙΧ

Κάθετη πτώση και στις πωλήσεις ΙΧ

Κάθετη πτώση και στις πωλήσεις ΙΧ