Ημερομηνία Δημοσίευσης 07/12/2018  08:27
 
 

Υπόθεση Λεμπιδάκη: Αρχίζει η δίκη της πολύκροτης υπόθεσης απαγωγής του επιχειρηματία

Υπόθεση Λεμπιδάκη Αρχίζει η δίκη της πολύκροτης υπόθεσης απαγωγής του επιχειρηματία
Υπόθεση Λεμπιδάκη Αρχίζει η δίκη της πολύκροτης υπόθεσης απαγωγής του επιχειρηματία
Η

τοπική ΕΛ.ΑΣ. έχει ήδη σχεδιάσει τα μέτρα που θα θέσει σε ισχύ εντός αλλά και εκτός του δικαστικού μεγάρου.
Η δίκη αναμένεται να ξεκινήσει με την κατάθεση του ίδιου του επιχειρηματία. Μια κατάθεση, που όπως σημειώνει το cretapost.gr, θα μονοπωλήσει το ενδιαφέρον καθώς ο 54χρονος επιχειρηματίας θα βρεθεί ουσιαστικά για πρώτη φορά τετ-α-τετ με τους ανθρώπους που κατηγορούνται για την αρπαγή και την πολύμηνη ομηρία του.
Με τον μόνο με τον οποίο ο Μιχάλης Λεμπιδάκης έχει μιλήσει είναι με τον ιδιοκτήτη της μάντρας σε μια συνάντηση που έγινε στο Αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου παρουσία της αρμόδιας ανακρίτριας. Ο Μιχάλης Λεμπιδάκης φέρεται να είπε στον 44χρονο: «σε προσωπικό επίπεδο μου είχατε φερθεί ανθρώπινα».
Γεγονός είναι και άλλοι εκ των κατηγορουμένων θέλησαν να τον συναντήσουν κάτι όμως που δεν έγινε.
Δώδεκα οι κατηγορούμενοι
Όπως είναι ήδη γνωστό, οι κατηγορούμενοι ανέρχονται συνολικά στους 12. Οι 8 παραμένουν προφυλακισμένοι, οι 4, οι οποίοι είχαν απολογηθεί τον περασμένο Σεπτέμβριο, αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους. Οι συνήγοροι υπεράσπισης αναμένεται να είναι περισσότεροι από 10 ενώ πολλοί από αυτούς έχουν ήδη διαχωρίσει την θέση τους. Άλλοι οτι δεν γνώριζαν που είχαν μπλέξει και άλλοι ότι εκβιάστηκαν να συμμετέχουν στην ομηρεία του Λεμπιδάκη.
Εν τω μεταξύ, περισσότερα από 40 άτομα έχουν κληθεί να καταθέσουν. Μεταξύ αυτών συγγενικά πρόσωπα του επιχειρηματία , των κατηγορουμένων αλλά και αστυνομικοί που συμμετείχαν όλο αυτό το διάστημα στην αναζήτηση και στην απελευθέρωση του επιχειρηματία.Οι αστυνομικοί θα απαντήσουν στα καυτά ερωτήματα για το πως έφτασαν στα ίχνη και στο κρησφύγετο όπου κρατούνταν ο Μιχάλης Λεμπιδάκης. 
Πηγή φωτογραφίας (αρχείου): Eurokinissi