Ημερομηνία Δημοσίευσης 26/03/2020  07:00
 
 

Κορονοϊός: 13 ταινίες που κυκλοφορούν νωρίτερα online, τώρα που μένουμε σπίτι

Κορονοϊός 13 ταινίες που κυκλοφορούν νωρίτερα online τώρα που μένουμε σπίτι
Κορονοϊός 13 ταινίες που κυκλοφορούν νωρίτερα online τώρα που μένουμε σπίτι
Η

τηλεόραση έχει ήδη, υπό κάποιο πρίσμα, γίνει το νέο σινεμά, αν και δεν είναι η πρώτη φορά μέσα στις δεκαετίες που γίνεται η κηδεία της αίθουσας κινηματογράφου. Και ενώ πάντα τελικά καταφέρνει να επιβιώνει, ο κορονοϊός είναι πράγματι μια πρωτοφανής κατάσταση που τα στούντιο κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν και ως τώρα η απόφαση φαίνεται πως είναι να κυκλοφορήσουν νωρίτερα τις ταινίες τους online.
Ανήσυχος για το μέλλον της κινηματογραφικής εμπειρίας, ο Christopher Nolan κάλεσε τον κόσμο να στηρίξει τις αίθουσες μετά το πέρας της καραντίνας σε άρθρο του στη Washington Post, γιατί «όταν περάσει αυτή η κρίση, η ανάγκη μας για συλλογική ανθρώπινη επαφή, η ανάγκη να ζήσουμε και να γελάσουμε και να αγαπήσουμε και να κλάψουμε μαζί, θα είναι πιο ισχυρή από ποτέ». Όσο το Hollywood λοιπόν προσπαθεί να πλοηγηθεί στα αχαρτογράφητα νερά των ημερών, εσύ θα μπορέσεις να απολαύσεις στο μεταξύ τις παρακάτω ταινίες από την άνεση του σπιτιού σου.

.ros-inlineA_title::before { content: ""; width: 100%; height: 1px; background: #cfcfcf; display: block; top: 5px; position: relative; }
.ros-inlineA_title { margin: auto; }
.ros-inlineA_title .ad_label { width: 95px; font-family: Roboto Slab; font-size: 10px; font-weight: 400; line-height: 8px;color: #cfcfcf; position: relative; background: #fff; text-align: center; margin: 0 auto 5px; }
ADVERTISING
The Invisible Man
Το ποδαρικό στις ταινίες τρόμου για το 2020 έγινε με το πολύ δυνατό ‘Invisible Man’ που, πριν αποσυρθεί υποχρεωτικά από τις αίθουσες, είχε ήδη γίνει το ανέλπιστο χιτ της Universal.
Εμπνευσμένο από το παλιό Monster Universe του στούντιο και αφού ναυάγησε η ομώνυμη ταινία που θα είχε πρωταγωνιστή τον Johnny Depp, το ‘Invisible Man’ με την Elisabeth Moss ενσωμάτωσε εξόχως επιδραστικά τον εφιάλτη κάθε γυναίκας. Όταν ο κακοποιητικός σύζυγος του χαρακτήρα της Moss αυτοκτονεί, η ηρωίδα συνεχίζει να αντιλαμβάνεται την παρουσία του. Είναι αποκύημα της φαντασίας της, αποτέλεσμα μετατραυματικού σοκ ή πραγματικότητα;
The Hunt
Το ‘The Hunt’ έγινε η πιο πολυσυζητημένη ταινία του 2019 γιατί έλαμψε δια της απουσίας του. Η ταινία είχε περιγραφεί ως ένα θρίλερ περιπέτειας όπου «μία ομάδα της ελίτ μαζεύονται για πρώτη φορά σε ένα απομακρυσμένο αρχοντικό με σκοπό να κυνηγήσουν ανθρώπους για σπορ».
Τον Αύγουστο μετά την κυκλοφορία του τρέιλερ της ταινίας όμως και πριν τις 27 Σεπτεμβρίου οπότε και ήταν προγραμματισμένη να κάνει πρεμιέρα, οι μαζικές δολοφονίες στο El Paso, στο Dayton και στο Gilroy της Καλιφόρνια, οδήγησαν τη Universal να τραβήξει την ταινία δηλώνοντας στην ανακοίνωσή της ότι: «Με ευαισθησία απέναντι στις πρόσφατες τραγωδίες της χώρας, η Universal Pictures και οι συντελεστές του ‘The Hunt’ έχουμε προσωρινά παγώσει την καμπάνια μάρκετινγκ και επανεξετάζουμε το υλικό μας». Η κίνηση είχε νόημα από τη στιγμή που το ‘Hunt’ χρησιμοποιεί πολύ τη βία των όπλων, τα πράγματα όμως εκτραχύνθηκαν όταν ο Πρόεδρος Trump έδωσε τη δική του γνώμη για το θέμα.
«Το Φιλελεύθερο Hollywood είναι Ρατσιστικό στο υψηλότερο επίπεδο, με πολύ Θυμό και Μίσος!», είχε γράψει σε ένα tweet του. «Θέλουν να ονομάζουν τον εαυτό τους Ελίτ, αλλά δεν είναι Ελίτ. Για την ακρίβεια, η Ελίτ είναι συχνά οι άνθρωποι στους οποίους αντιτίθενται. Η ταινία που θα κυκλοφορήσει έχει φτιαχτεί με σκοπό… να πυροδοτήσει και να προκαλέσει χάος. Δημιουργούν τη δική τους βία και μετά προσπαθούν να ρίξουν το φταίξιμο στους άλλους. Είναι οι αληθινοί Ρατσιστές και είναι πολύ κακοί για τη Χώρα μας!». Μετά από αυτές τις δηλώσεις η Universal απέσυρε εντελώς το ‘Hunt’, τώρα όμως μπορούμε επιτέλους να δούμε περί τίνος έγινε όλη αυτή η κόντρα.
Star Wars: The Rise of Skywalker
Δεν χρειάζεται συστάσεις. Μπορεί η τελευταία ταινία στη saga των Skywalker να μην έτυχε της καθολικής υποδοχής φαν και κριτικών, παραμένει ωστόσο απαραίτητο κεφάλαιο για όσους έχουν περάσει τα χρόνια τους βλέποντας Star Wars.
Emma.
Η Emma έχει τη φήμη της πιο αντιπαθητικής ηρωίδας της Jane Austen.