Ημερομηνία Δημοσίευσης 22/05/2020  19:00
 
 

Ουκρανία: Δημοπρατήθηκαν σκυλιά για να πληρωθούν χρέη του ιδιοκτήτη τους

Ουκρανία Δημοπρατήθηκαν σκυλιά για να πληρωθούν χρέη του ιδιοκτήτη τους
Ουκρανία Δημοπρατήθηκαν σκυλιά για να πληρωθούν χρέη του ιδιοκτήτη τους
Κ

αταστάσεις που θεωρούνται εξωπραγματικές εκτυλίσσονται στην Ουκρανία, με τα σκυλιά ενός άνδρα που είχαν κατασχεθεί με δικαστική απόφαση, να βγαίνουν σε δημοπρασία στο διαδίκτυο προκειμένου να πληρωθούν τα χρέη του.
Το θέμα, όπως αναφέρει το BBC, έγινε γνωστό από βουλευτή της αντιπολίτευσης. Αρχικά πολλοί πίστεψαν ότι επρόκειτο για αστείο το να τίθενται δύο σκυλιά σε δημοπρασία σε κρατική ιστοσελίδα. Σύντομα όμως έγινε σαφές ότι ήταν η σκληρή αλήθεια. Το ένα δεν έχει πωληθεί ακόμα ενώ για το άλλο έχει εκφραστεί ενδιαφέρον.

.ros-inlineA_title::before { content: ""; width: 100%; height: 1px; background: #cfcfcf; display: block; top: 5px; position: relative; }
.ros-inlineA_title { margin: auto; }
.ros-inlineA_title .ad_label { width: 95px; font-family: Roboto Slab; font-size: 10px; font-weight: 400; line-height: 8px;color: #cfcfcf; position: relative; background: #fff; text-align: center; margin: 0 auto 5px; }
ADVERTISING
Ο βουλευτής που έβγαλε το θέμα στο φως, Μιχαΐλο Βόλινετς κατήγγειλε ότι τα σκυλιά χρησιμοποιούνται ως μάσκες διαπραγμάτευσης. Η τιμή εκκίνησης για το ένα, ένα ποιμενικό, ήταν 44 ευρώ και για το άλλο 2,5 ευρώ. Αρκετοί χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης εξέφρασαν την αγανάκτησή τους.
"Πρέπει πραγματικά να κατασχέσουμε τα κατοικίδια ζώα από τους ιδιοκτήτες τους", δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Ντένις Μαλιούσκα στο BBC Ουκρανίας. "