Ημερομηνία Δημοσίευσης 13/02/2018  19:50
 
 

Παγώνει την εξεταστική για Καμμένο λόγω Τουρκίας η ΝΔ

Παγώνει την εξεταστική για Καμμένο λόγω Τουρκίας η ΝΔ
Παγώνει την εξεταστική για Καμμένο λόγω Τουρκίας η ΝΔ
Α

ποτιμήθηκε και η στάση της κυβέρνησης όπου επισημάνθηκαν οι «δεδομένες» και  «τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης για τους χειρισμούς της» γενικότερα στα θέματα εξωτερικής πολιτικής και αμύνης. «Τις αντιλαμβάνονται όλοι οι πολίτες, αλλά δεν είναι σήμερα η κατάλληλη ώρα να αναδειχθούν από τη ΝΔ» τονίζουν πηγές του Μοσχάτου θέλοντας να δείξουν την έντονη ανησυχία της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τις εξελίξεις στις ελληνοτουρκικές σχέσεις με αιχμή την προκλητικότητα της Τουρκίας.
Αυτή την ανησυχία του είχε εκφράσει νωρίτερα σήμερα ο Γιώργος Κουμουτσάκος ενώ με επιστολή στον πρόεδρο της επιτροπής εξωτερικών και άμυνας η ΝΔ ζήτησε να συγκληθεί η επιτροπή της βουλής παρουσία των δύο υπουργών Νίκου Κοτζιά και Πάνου Καμμένου καθώς και της στρατιωτικής ηγεσίας.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο επικείμενο ταξίδι στο Μόναχο “Munich Security Conference” (θεωρείται το ετήσιο Νταβός στα γεωπολιτικά θέματα) θα αναδείξει σε σειρά επαφών που θα έχει την εντεινόμενη τουρκική προκλητικότητα με πλήρη καταγραφή των τελευταίων περιστατικών στο Αιγαίο, υπενθυμίζοντας για μια ακόμη φορά τις πάγιες εθνικές θέσεις.
Μέσα σε αυτό το πλαίσιο η πρόταση που προανήγγειλε σήμερα η Μαρία Σπυράκη για εξεταστική επιτροπή για τον υπουργό Άμυνας και την υπόθεση της Σαουδικής Αραβίας αναβάλλεται για κάποιες μέρες εξαιτίας των εξελίξεων με την Τουρκία «για λόγους στοιχειώδους εθνικής ευθύνης της ΝΔ» τονίζουν από το κόμμα της αξιωματικής Αντιπολίτευσης.