Ημερομηνία Δημοσίευσης 04/06/2020  05:45
 
 

ΣΥΡΙΖΑ: Η ψυχή του μένει στο όνομά του

ΣΥΡΙΖΑ Η ψυχή του μένει στο όνομά του
ΣΥΡΙΖΑ Η ψυχή του μένει στο όνομά του
"

Το όνομά μας είναι η ψυχή μας" έλεγε μία επιστολή που είχαν στείλει έξι επιφανείς Ελληνες στους ευρωπαίους εταίρους το 1992 για το ονοματολογικό της νυν Βόρειας Μακεδονίας. Διαφορετικό το (εθνικιστικό) πρόταγμα βέβαια, διαφορετική η στόχευση αλλά και στο ΣΥΡΙΖΑ πιστεύουν κάτι ανάλογο για το όνομα του πολιτικού τους σχηματισμού.
Η αλλαγή, λοιπόν, του ονόματος του κόμματος ή, για να ακριβολογούμε, η προσθήκη σ' αυτό, δεν πρόκειται να διαφοροποιήσει θεαματικά αυτό που ξέρουμε σήμερα (ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία). Και τούτο γιατί στις περισσότερες σχετικές συζητήσεις έχει προκριθεί ο χαρακτηρισμός Προοδευτικός-Προοδευτική από το χαρακτηρισμό Πράσινος-Πράσινη ως κάτι που είναι πιο σαφές πολιτικά αλλά και πιο "πλατύ" στην απεύθυνση.

.ros-inlineA_title::before { content: ""; width: 100%; height: 1px; background: #cfcfcf; display: block; top: 5px; position: relative; }
.ros-inlineA_title { margin: auto; }
.ros-inlineA_title .ad_label { width: 95px; font-family: Roboto Slab; font-size: 10px; font-weight: 400; line-height: 8px;color: #cfcfcf; position: relative; background: #fff; text-align: center; margin: 0 auto 5px; }
ADVERTISING
Στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης που θα λάβει χώρα τις επόμενες ημέρες αυτήν την πρόταση αναμένεται να ρίξει στο τραπέζι ο Αλέξης Τσίπρας.
Για να υπάρξει βέβαια και επίσημα αλλαγή στο όνομα του κόμματος θα πρέπει τη σχετική απόφαση να την εγκρίνει το συνέδριο όποτε αυτό και αν γίνει (το πιο πιθανο το φθινόπωρο).
Τι θα γίνει όμως στην περίπτωση που μεσολαβήσουν πρόωρες εθνικές εκλογές; Μικρό το κακό αφού και στις τελευταίες εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ ως ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία συμμετείχε. Είναι, άρα, εμπεδωμένο το όνομα και από τους ψηφοφόρους του.