Ημερομηνία Δημοσίευσης 18/09/2019  19:45
 
 

Το υπόμνημα Σαμαρά για Novartis - Κατονομάζει τον Τσίπρα

Το υπόμνημα Σαμαρά για Novartis - Κατονομάζει τον Τσίπρα
Το υπόμνημα Σαμαρά για Novartis - Κατονομάζει τον Τσίπρα
"

Η υπόδειξη της δημοσίευσης, που αποτελούσε προανάκρουσμα της προσπάθειας κατασκευής μιας ψευδούς υποθέσεως που είχε ήδη αποφασιστεί και επέκειτο η υλοποίηση της από τους κατάλληλους και πρόθυμους Εισαγγελείς και μάρτυρες, σαφέστατα έγινε από τον κ. Τσίπρα" σημειώνει στο υπόμνημά του ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς για την υπόθεση της Novartis.
Όπως μάλιστα προσθέτει: "Υφίσταται ευθεία σύνδεση μεταξύ των Εισαγγελέων Διαφθοράς και των κκ Τσίπρα και Παπαγγελόπουλου. Όλες οι ενέργειες των Εισαγγελέων ήταν προσχεδιασμένες και σε πλήρη γνώση και καθ’ υπόδειξη των τελευταίων: ο κ. Τσίπρας αποφάσισε και παρήγγειλε την κατασκευή της σκευωρίας, ο κ. Παπαγγελόπουλος, λόγω των ιδιοτήτων του, μερίμνησε ως «Ρασπούτιν» για την υλοποίησή της υποδεικνύοντας ενέργειες στην ευνοούμενή του Εισαγγελέα Διαφθοράς, βρέθηκαν οι πρόθυμοι μάρτυρες που κατέθεταν ό,τι κατά την εκάστοτε πολιτική συγκυρία εξυπηρετούσε τους μικροπολιτικούς σχεδιασμούς του κ. Τσίπρα".
Αναλυτικά το υπόμνημά του
«ΕΝΩΠΙΟΝ
ΤΟΥ ΑΝΤΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΣ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ΚΟΥ Ε. ΖΑΧΑΡΗ
ΥΠΟΜΝΗΜΑ
Αντώνη Κ. Σαμαρά, Βουλευτή Μεσσηνίας, πρώην Πρωθυπουργού της Ελλάδος
Αθήνα, 10 Σεπτεμβρίου 2019
ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΑ
Καλούμαι ενώπιόν Σας για να καταθέσω επί της υποβληθείσας στις 15.02.2018 και υπό στοιχεία ΑΒΜ: 2018/252 Μήνυσης- Έγκλησής μου, υπό την ιδιότητά μου ως παθόντος και πολιτικώς ενάγοντος, έχοντας ήδη δηλώσει την παράσταση πολιτικής αγωγής αρμοδίως και σύμφωνα με τις απαιτήσεις και προϋποθέσεις του νόμου.
Η κλήση μου αποκαθιστά την παγιωμένη πρακτική των εισαγγελικών αρχών με βάση τους ορισμούς του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας. Σηματοδοτεί την επιστροφή στην εφαρμογή και ισχύ του Κράτους Δικαίου, κατά τις συνταγματικές επιταγές, που εξασφαλίζει σε κάθε Έλληνα πολίτη το δικαίωμα σε δίκαιη δίκη και κατοχυρώνει τη δυνατότητα ελέγχου ακόμα και των λειτουργών της Δικαιοσύνης, για την παραβίαση των νομίμων καθηκόντων τους.
Έχοντας ο ίδιος υποστεί πολυεπίπεδη και διαρκή ηθική βλάβη από τις παράνομες ενέργειες των προσώπων που έδρασαν ως συμμορία, εργαλειοποιώντας τη Δικαιοσύνη και κατασκευάζοντας και συντηρώντας ποινικές διαδικασίες επί τη βάσει ψευδών και προσχεδιασμένων καταθέσεων, προσέφυγα αρμοδίως στη Δικαιοσύνη, εκθέτοντας συγκεκριμένα και στοιχειοθετημένα τις αξιόποινες πράξεις ενός εκάστου. Ειδικότερα εξέθεσα τις παράνομες ενέργειες των τριών Εισαγγελέων, οι οποίες παραβίασαν κατά τρόπο απαράδεκτο όλες τις συναφείς δικονομικές προβλέψεις, που έχουν τεθεί για την ασφάλεια της διαδικασίας και την προστασία του ελεγχόμενου από την δικαστική αυθαιρεσία. Οι ενέργειες αυτές δεν ήταν τυχαίες ούτε μπορούν να αποδοθούν σε στιγμιαία αβλεψία: αποτέλεσαν μέρος μίας πολύμηνης προσπάθειας ποινικοποίησης της πολιτικής ζωής της Χώρας στο ανώτατο επίπεδο, κατονομάζοντας 2 πρώην πρωθυπουργούς, έναν πρώην Αντιπρόεδρο Κυβέρνησης και πλείονες πρώην Υπουργούς ανεπιφύλακτα ως κοινούς ποινικούς δράστες αυτού που αμέσως και εντελώς αμετροεπώς χαρακτηρίσθηκε ως το «μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως του Ελληνικού Κράτους», επί τη βάσει σκοτεινών μεθοδεύσεων, ψευδών καταθέσεων και χαλκευμένων κατηγοριών, για να εξυπηρετήσουν τον κ. Τσίπρα στις μικροπολιτικές του σκοπιμότητες.
Μετά την πάροδο 19 ολόκληρων μηνών από την, κατά τη συνήθη διαδικασία, υποβολή της Εγκλήσεώς μου, καλούμαι πρώτη φορά να καταθέσω, αν και έπρεπε να έχω κληθεί αμέσως μετά την χρέωση της Εγκλήσεώς μου στον αρμόδιο Εισαγγελέα, όπως συμβαίνει σε οποιονδήποτε πολίτη υποβάλλει Έγκληση απευθυνόμενος στην Δικαιοσύνη της Χώρας. Εντούτοις, πριν την πρόσφατη ανάσυρσή της υπό το φως των νέων στοιχείων που είδαν μάλιστα τη δημοσιότητα, η Έγκλησή μου ετέθη στο αρχείο χωρίς να έχει προηγηθεί καν εξέτασή μου και μάλιστα επί της ουσίας, άνευ αναφοράς οποιασδήποτε αιτιολογίας.
Το διάστημα αυτό ήταν αρκετό για να πέσουν οι μάσκες και να αποκαλυφθούν πλέον τα πάντα:
– ο επιβλέπων, τότε, Εισαγγελικός λειτουργός κ. Ι. Αγγελής, με αλλεπάλληλες Αναφορές του εκθέτει ανεπανόρθωτα νομικά αλλά και ηθικά τις παράνομες μεθοδεύσεις των τριών Εισαγγελέων Διαφθοράς, εκθέτοντας ανήκουστα περιστατικά και αναδεικνύοντας τον ρόλο του «Ρασπούτιν», του προσώπου εξουσίας που κινούσε τα νήματα για να καταστρωθεί και να υλοποιηθεί το παράνομο σχέδιο με εκτελεστές τους Εισαγγελείς
– προστατευόμενοι μάρτυρες καταφεύγουν σε δημόσιες καταγγελίες κατά των Εισαγγελέων για τις παράνομες πιέσεις που δέχθηκαν για να συνεργήσουν με τις καταθέσεις τους στην στοχοποίησή μου
– αποκαλύπτονται τα πρόσωπα και οι ιδιότητες των μαρτύρων, στους οποίους εντελώς παράνομα και αδικαιολόγητα αποδόθηκε όψιμα το καθεστώς προνομιακής προστασίας, χωρίς να τυγχάνουν των σχετικών προϋποθέσεων
– ο Τύπος, ηλεκτρονικός και έντυπος, βοά από τις αποκαλύψεις των εισαγγελικών παράνομων μεθοδεύσεων, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, αποκαλύπτοντας λεπτομέρειες και περιστατικά απολύτως επιβαρυντικά και επιβεβαιωτικά βαρύτατων ευθυνών.
Δυστυχώς, χρειάστηκε να περάσει αδικαιολόγητα μεγάλο χρονικό διάστημα για να ξεκινήσει η σοβαρή έρευνα των καταγγελλομένων πράξεων των τριών Εισαγγελέων Διαφθοράς. Κατά περίεργο τρόπο, φαίνεται ότι υφίστατο άνωθεν προστασία των Εισαγγελέων Διαφθοράς, με διεκπεραιωτική απλώς αρχειοθέτηση κάθε σχετικής καταγγελίας και χωρίς να έχει προηγηθεί οποιαδήποτε ουσιώδη έρευνα. Αυτό το πλέγμα προστασίας επέτρεψε την διατήρηση μέχρι πρόσφατα του παρανόμου καθεστώτος της νομικής και πολιτικής ομηρίας, αφού ο υποτιθέμενος έλεγχος της αστείας αυτής, στο συγκεκριμένο πλαίσιο, και κατασκευασμένης υποθέσεως συνεχιζόταν επί μήνες, αν και δεν υπήρχε οποιοδήποτε σοβαρό στοιχείο που να το δικαιολογεί.
18 ολόκληρους μήνες αργότερα εξεδόθη, όπως έπρεπε να έχει γίνει εξ αρχής, η υπ’ αρ.8588/09.08.2019 Διάταξη του κ. Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου περί αρχειοθέτησης της υπόθεσης ως προς το πρόσωπό μου, με την οποία δόθηκε τέλος σε αυτήν την προσπάθεια δημιουργίας τεχνητών συνθηκών για την παράνομη επιδίωξη δικαστικής μου εμπλοκής. Η εκδοθείσα Διάταξη έχει δικονομική και ουσιαστική σημασία, θεμελιώνοντας τεκμήριο ψεύδους για κάθε εις βάρος μου μαρτυρική κατάθεση. Τα ίδια όμως τα αναφερόμενα σε αυτήν εκθέτουν ακόμα περισσότερο τους αρμόδιους και υπόλογους Εισαγγελείς, αφού εκεί δεν αναφέρεται οποιοδήποτε στοιχείο που να υποδεικνύει την διενέργεια έρευνας με υποστατά αποτελέσματα τέτοια που να δικαιολογούν την διατήρηση της δικογραφίας σε εκκρεμότητα για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα, σε ό,τι με αφορά, τουναντίον δε αποκρύπτονται συγκεκριμένες έρευνες η έκβαση των οποίων αμέσως και αναντίρρητα διέψευδε κάθε σκηνοθετημένη κατηγορία.
Είναι τυχαίο γεγονός άραγε ότι η Εισαγγελία Διαφθοράς, ενώ ήδη από τον Απρίλιο του 2019 είχε αποκαλυφθεί η έλλειψη οποιουδήποτε στοιχείου εναντίον μου και είχε προαναγγελθεί η αρχειοθέτηση της υπόθεσης, δεν εξέδωσε τη σχετική Διάταξη, παρά μόνο όταν το κόμμα του κου Τσίπρα ηττήθηκε στις εκλογές; Μόνο τότε, υπό τη γενική αποδοκιμασία που προκαλούσαν οι αποκαλύψεις για το πώς στήθηκε η σκευωρία, οι εγκαλούμενοι Εισαγγελείς σύρθηκαν μετά από 18 μήνες στο να κάνουν το ελάχιστο οφειλόμενο, σε μία ιστορία που γνώριζαν καλά ότι ήταν κατασκευασμένη και μετά από συνεχείς προσπάθειες τόσων μηνών δεν κατάφεραν να βρουν το παραμικρό σοβαρό στοιχείο για να τη συντηρήσουν.
Με αυτά τα δεδομένα, αναδεικνύονται οι παράνομες ενέργειες των ελεγχομένων από Εσάς Εισαγγελέων, όπως έχω εκθέσει ήδη στην προαναφερθείσα Έγκλησή μου και στις οποίες θα αναφερθώ και ακολούθως.

Το υπόμνημα Σαμαρά για Novartis - Κατονομάζει τον Τσίπρα

Το υπόμνημα Σαμαρά για Novartis - Κατονομάζει τον Τσίπρα

Το υπόμνημα Σαμαρά για Novartis - Κατονομάζει τον Τσίπρα

Το υπόμνημα Σαμαρά για Novartis - Κατονομάζει τον Τσίπρα

Το υπόμνημα Σαμαρά για Novartis - Κατονομάζει τον Τσίπρα

Το υπόμνημα Σαμαρά για Novartis - Κατονομάζει τον Τσίπρα

Το υπόμνημα Σαμαρά για Novartis - Κατονομάζει τον Τσίπρα

Το υπόμνημα Σαμαρά για Novartis - Κατονομάζει τον Τσίπρα

Το υπόμνημα Σαμαρά για Novartis - Κατονομάζει τον Τσίπρα

Το υπόμνημα Σαμαρά για Novartis - Κατονομάζει τον Τσίπρα

Το υπόμνημα Σαμαρά για Novartis - Κατονομάζει τον Τσίπρα