Ημερομηνία Δημοσίευσης 11/10/2018  19:09
 
 

Δέκα Κέντρα Υγείας στην Αθήνα λειτουργούν μέχρι τις 9 το βράδυ

Δέκα Κέντρα Υγείας στην Αθήνα λειτουργούν μέχρι τις 9 το βράδυ
Δέκα Κέντρα Υγείας στην Αθήνα λειτουργούν μέχρι τις 9 το βράδυ
Η

διευρυμένη λειτουργία των δομών υλοποιείται με τη συμμετοχή 86 γιατρών διαφόρων ειδικοτήτων, σε πιλοτική βάση για δύο μήνες. Στόχος είναι να ενισχυθεί η προσβασιμότητα του αστικού πληθυσμού σε υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας κοντά στον τόπο κατοικίας τους και σε ώρες που συνήθως οι ροές των περιστατικών είναι προς τα νοσοκομεία που εφημερεύουν.
Στο τέλος αυτής της πιλοτικής περιόδου, το νέο σύστημα θα αξιολογηθεί, θα εντοπιστούν πιθανά λειτουργικά προβλήματα και θα γίνουν οι αναγκαίες διορθωτικές κινήσεις. Ήδη από το μεγάλο αριθμό των ραντεβού που έχουν προγραμματιστεί για τις συγκεκριμένες δομές, διαφαίνεται η θετική αποδοχή του προγράμματος από τους ωφελούμενους πολίτες, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας.
Οι δομές που εντάσσονται στο πιλοτικό πρόγραμμα είναι τα Κέντρα Υγείας Αθηνών, Αμαρουσίου, Γλυφάδας, Δάφνης, Ηλιούπολης, Κεραμεικού, Ν. Ιωνίας, Ν. Φιλαδέλφειας, Πατησίων και Χαλανδρίου.
Οι πολίτες μπορούν να προγραμματίζουν τα ραντεβού τους μέσω της υπηρεσίας της ΗΔΙΚΑ στην ηλεκτρονική διεύθυνση rdv.ehealthnet.gr