Ημερομηνία Δημοσίευσης 08/11/2018  11:39
 
 

ΝΔ: Στο «κόκκινο» το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών

ΝΔ Στο «κόκκινο» το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών
ΝΔ Στο «κόκκινο» το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών
Σ

ύμφωνα με καταγγελίες, οι περισσότεροι κωδικοί του νοσοκομείου είναι άδειοι λόγω της υποχρηματοδότησής του, στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) δε λειτουργούν ούτε ο ακτινολογικός εξοπλισμός ούτε το τραυματιολογικό μηχάνημα και στους εργαζόμενους οφείλονται 27.000 ρεπό και τουλάχιστον 2.000 μέρες κανονικής άδειας.
Επίσης, εδώ και εννέα μήνες το Διοικητικό Συμβούλιο του νοσοκομείου έχει ομόφωνα ψηφίσει την αποδοχή δωρεάς ύψους 1 εκατ. ευρώ από εταιρεία, για ανέγερση κτηρίου που θα χρησιμοποιηθεί ως ξενώνας για συνοδούς ασθενών. Ενώ έχει βγει και η σχετική πολεοδομική άδεια, το έργο κωλυσιεργεί, με αποτέλεσμα να παρατείνεται η επιβάρυνση των συγγενών ασθενών που δεν ζουν στην περιοχή.
Οι δύο βουλευτές ερωτούν τον αρμόδιο υπουργό, εάν είναι σε γνώση του η κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο και πώς θα αντιμετωπιστεί, ποιες είναι οι οφειλές του νοσοκομείου, εάν αληθεύει ότι θα υπάρξει έκτακτη χρηματοδότηση και πόση είναι αυτή. Επίσης, για ποιους λόγους η διοίκηση της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας δεν έχει προωθήσει τη σχετική δωρεά για την κατασκευή του ξενώνα για τους συνοδούς ασθενών που πραγματοποιούν θεραπείες στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών.