Ημερομηνία Δημοσίευσης 07/11/2018  11:39
 
 

Παιδίατροι υπό... εξαφάνιση στο νοσοκομείο Ζακύνθου

Παιδίατροι υπό εξαφάνιση στο νοσοκομείο Ζακύνθου
Παιδίατροι υπό εξαφάνιση στο νοσοκομείο Ζακύνθου
Σ

ύμφωνα με το σωματείο, «η Παιδιατρική Κλινική οδεύει προς κλείσιμο της παιδιατρικής κλινικής, σαν αποτέλεσμα τεσσάρων συνεχομένων παραιτήσεων γιατρών, με τελευταία αυτή του διευθυντή».
Οι εργαζόμενοι αναφέρουν πως χωρίς παιδιατρικό τμήμα τα παιδιά του νησιού μένουν χωρίς δωρεάν περίθαλψη ενώ μένει στον αέρα και η φροντίδα των νεογνών που γεννιούνται στο νοσοκομείο.
Από τη διοίκηση, δεν δίνουν σαφείς απαντήσεις για το θέμα. Ωστόσο, στην επίσημη ιστοσελίδα του νοσοκομείου έχει αναρτηθεί πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος με την οποία ζητείται επειγόντως παιδίατρος.
«Το Γενικό Νοσοκομείο Ζακύνθου για την κάλυψη των αναγκών σε προσωπικό του Παιδιατρικού Τμήματος, ενδιαφέρεται για συνεργασία με ένα ιατρό ειδικότητας Παιδιατρικής με καθεστώς έκδοσης δελτίου απόδειξης παροχής υπηρεσιών για χρονικόδιάστημα δώδεκα μηνών», αναφέρει η πρόσκληση που έχει ημερομηνία 30 Οκτωβρίου.
Όπως περιγράφει το έγγραφο, ο παιδιατρος θα πρέπει να καλύπτει τις εφημερίες του Παιδιατρικού Τμήματος (κλινική και επείγοντα) από τις 3 το μεσημέρι μέχρι τις 8 το πρωι της επόμενης μέρας και τα Σαββατοκύριακα και αργίες όλο το 24ωρο! Επιπλέον, στη διάρκεια της εφημερίας του θα πρέπει να παρέχει επιστημονική συνδρομή σε περιστατικά άλλων κλινικών του νοσοκομείου που χρειάζονται παιδιατρική εκτίμηση! 
«Οι εφημερίες θα αποζημιώνονται σύμφωνα με το ισχύον μισθολόγιο Επιμελητή Β΄», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση η οποία μάλιστα έδινε προθεσμία έως τις 3 Νοεμβρίου για την υποβολή αιτήσεων.
Σύμφωνα με τους εργαζόμενους, οι ελλείψεις προσωπικού επηρεάζουν τη λειτουργία πολλών τμημάτων του νοσοκομείου. Ενδεικτικά, «η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού παραμένει εδώ και χρόνια) με μόνο δύο νεφρολόγους, την ώρα που έχουν διπλασιαστεί οι αιμοκαθαιρόμενοι νεφροπαθείς». Επιπλέον, «οι αναισθησιολόγοι δεν επαρκούν για να καλύψουν τις εφημερίες ενώ η νοσηλευτική υπηρεσία λειτουργεί με το 38% του προβλεπόμενου προσωπικού».
Το σωματείο ξεκινά κινητοποιήσεις ενημέρωσης των Ζακυνθινών για τα προβλήματα του νοσοκομείου.