Ημερομηνία Δημοσίευσης 21/10/2019  09:59
 
 

Πέντε δημητριακά που μπορούν να καταναλώνουν τα άτομα με κοιλιοκάκη!

Πέντε δημητριακά που μπορούν να καταναλώνουν τα άτομα με κοιλιοκάκη
Πέντε δημητριακά που μπορούν να καταναλώνουν τα άτομα με κοιλιοκάκη
Π

οια δημητριακά είναι κατάλληλα για κατανάλωση από άτομα με κοιλιοκάκη;

Η κοιλιοκάκη αποτελεί ένα αυτοάνοσο νόσημα που οφείλεται στην απάντηση του ανοσοποιητικού συστήματος στη γλουτένη. Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν φούσκωμα, διάρροια, πόνο στο στομάχι, ενώ στα παιδιά μπορεί να εμφανίζεται καθυστέρηση στην ανάπτυξη. Η αντιμετώπισή της απαιτεί τον πλήρη αποκλεισμό της γλουτένης από τη διατροφή, μιας πρωτεΐνης που βρίσκεται στο σιτάρι, το κριθάρι και τη σίκαλη.

Πέντε δημητριακά που μπορούν να καταναλώνουν τα άτομα με κοιλιοκάκη